اضافه کردن نمک به غذا خطر ابتلا به سرطان معده را افزایش دهد

اضافه کردن نمک به غذا خطر ابتلا به سرطان معده را افزایش دهد

خلاصه: تحقیقی تازه افزودن مکرر نمک به غذا را با افزایش چشمگیر خطر بروز سرطان معده در جمعیت اروپا مرتبط دانسته است. این خطر مشابه با ریسکی است که در جمعیت‌های آسیایی و رژیم‌های غذایی پر نمک مشاهده می‌شود. در این مطالعه با در نظر گرفتن عوامل جمعیت شناختی، اجتماعی-اقتصادی و سبک زندگی مشخص شد کسانی که اغلب به غذاشان نمک اضافه می‌کردند، در مقایسه با کسانی که به ندرت یا هرگز از نمک استفاده می‌کردند، 39 درصد بیشتر در معرض ابتلا به سرطان معده بودند.

سرطان معده

ارتباط بین مصرف نمک و سرطان معده برای اولین بار در کشورهای غربی نشان داده شد

در بسیاری از کشورهای آسیایی که رژیم های غذایی پر نمک رایج است، ارتباط بین مصرف بیش از حد نمک و سرطان معده به خوبی ثابت شده است. یک مطالعه طولانی مدت اخیر که توسط MedUni Vienna انجام شد، برای اولین بار نشان داده است که این ریسک در آمار سرطان اروپا نیز مشهود است.

بر اساس تحقیقاتی که اخیرا در مجله سرطان معده منتشر شده است، افرادی که به طور منظم به وعده‌های غذایی خود نمک اضافه می‌کنند، در مقایسه با افرادی که از مصرف نمک اضافی در سفره خودداری می‌کنند، حدود 40 درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان معده هستند.

مصرف بیش از حد نمک

داده های بیش از 470000 بزرگسال از مطالعه هم‌دستگی (cohort) بریتانیایی در مقیاس بزرگ از پایگاه داده”UK-Biobank”، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. پاسخ به پرسش «چند وقت یکبار به غذای خود نمک اضافه می کنید؟» توسط پرسشنامه بین سال‌های 2006 و 2010 جمع‌آوری شد. تیم تحقیقاتی به رهبری سِلما کرونشتاینر-گیسویک و تیلمان کون از مرکز بهداشت عمومی MedUni وین، نتایج این نظرسنجی را با میزان دفع نمک در ادرار و با داده‌های ثبت ملی سرطان مقایسه کردند.

با دنبال کردن افراد شرکت کننده در این تحقیق به مدت 11 سال، این تحقیق نشان داد افرادی که همیشه یا مکرراً به غذای خود نمک اضافه می‌کنند، 39 درصد بیشتر از افرادی که به مقدار خیلی کم یا به ندرت به غذای خود نمک اضافی می‌زدند، در معرض ابتلا به سرطان معده هستند. سلما کرونشتاینر، نویسنده اول این تحقیق، با تاکید بر اهمیت نتایج می‌گوید: «نتایج ما با در نظر گرفتن عوامل جمعیت شناختی، اجتماعی-اقتصادی، و سبک زندگی و به همان اندازه برای بیماری‌های رایج معتبر بود.»

سرطان معده روز به روز افراد جوان بیشتری را تحت تاثیر قرار میدهد

سرطان معده

در فهرست شایع‌ترین انواع سرطان در سراسر جهان، سرطان معده در جایگاه پنجم قرار دارد. خطر ابتلا به این سرطان با افزایش سن افزایش می‌یابد، اما جدیدترین آمار تصویر نگران کننده‌ای از افزایش بروز این بیماری در بزرگسالان زیر 50 سال خبر می‌دهد. عوامل خطر شامل مصرف تنباکو و الکل، عفونت با هلیکوباکتر پیلوری، اضافه وزن و بیماری چاقی است. این حقیقت که یک رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به سرطان معده را افزایش می‌دهد قبلاً در مطالعات انجام شده با جمعیت آسیایی ثابت شده بود. جمعیت‌های آسیایی اغلب غذاهای نمک‌سود ، ماهی شور، یا مرینیت‌ها و سس‌های بسیار شور مصرف می‌کنند.

سلما کرونشتاینر تأکید می‌کند: «تحقیق ما وجود ارتباط بین تعداد دفعات نمک اضافه شده و سرطان معده را در کشورهای غربی نیز نشان می‌دهد.» تیلمن کن، مدیر این پژوهش، در ادامه گفت: «با این تحقیق، می‌خواهیم آگاهی را در مورد اثرات منفی مصرف بسیار زیاد نمک افزایش دهیم و مبنایی برای اقداماتی برای پیشگیری از سرطان معده فراهم کنیم.»

همچنین بخوانید:

مترجم: الهام مظاهری

منبع

از این مطلب چقدر راضی بودید؟

روی ستاره کلیک کنید تا نظرتون ثبت بشه

0 / 5. تعداد رای دهندگان: 0

تا حالا امتیازی برای این مطلب ثبت نشده؛ با ثبت نظرتون مارو خوشحال می‌کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *