خلاصه:
وضعیت مالی افراد ارتباط جالبی با میزان استفاده آنها از شبکههای اجتماعی دارد، به گونه ای که افراد فقیر این فضا را راهی موقت برای فرار از مشکلات میبینند. البته که این اتفاق نتایج بدی برای فرد استفاده کننده از این فضا و اطرافیانش به دنبال دارد.
اعتیاد به شبکههای اجتماعی یک مشکل رو به رشد در جامعه امروزی است، به طوری که تعداد فزایندهای از مردم برای ارتباط، سرگرمی و شهرت به پلتفرمهای شبکههای اجتماعی روی میآورند. تحقیقات نشان داده است که استفاده بیش از حد شبکههای اجتماعی میتواند منجر به پیامدهای منفی مانند کاهش عزت نفس، انزوا و تضعیف مهارتهای ارتباطی حضوری شود.
همچنین بخوانید:
- بهبود سلامت با یک هفته دوری از شبکههای اجتماعی!؟
- ارتباط افسردگی و افزایش استفاده از رسانه های اجتماعی
- پسرانی که بازی های ویدیویی انجام می دهند، خطر افسردگی کمتری دارند.
بر اساس تحقیقات انجام شده توسط یک تیم بین المللی از جمله پروفسور Frank Elgar از دانشگاه مک گیل، نوجوانان با زمینههای درآمد کم بیشتر احتمال دارد که استفاده اعتیادآور از رسانههای اجتماعی را گزارش کنند. این مطالعه ارتباط بین نابرابری اقتصادی و استفاده مشکل ساز از پلتفرمهای شبکههای اجتماعی و برنامههای پیام رسان را نشان داد.
پژوهشگران استفاده مشکلساز از رسانههای اجتماعی را در نوجوانانی که شش یا چند رفتار مشابه اعتیاد را گزارش کردهاند، شناسایی کردند، مانند احساس بد در هنگام استفاده نکردن از رسانههای اجتماعی، عدم صرف زمان کمتر برای استفاده از آن، و استفاده از رسانههای اجتماعی برای فرار از احساسات منفی.
در مدارسی که فاصله طبقاتی (اقتصادی) بین همکلاسیها بیشتر باشد، وضعیت به مراتب بدتر است. نویسندگان میگویند نتایج (بر اساس بیش از 179 هزار دانش آموز در 40 کشور) نشان میدهد که استراتژیهای جدیدی برای استفاده از رسانههای اجتماعی مورد نیاز است که راههای رهایی از این معضل را ترویج کنند.
نویسندگان افزودند که سیاست گذاران با در نظر گرفتن اقداماتی موثر میتواند به محدود کردن رفتار مخرب جوانان، کمک کنند. این الگوهای منفی شامل عدم توانایی در مدیریت زمان سپری شده در فضای مجازی یا دروغ گفتن به دوستان و خانواده در مورد استفاده از شبکههای اجتماعی، میباشند.
مترجم: امید آهنگریان ابهری