CHROMagar (Rambach آگار) چیست؟

اولین محیط کشت کروموژنیک برای تشخیص E. coli در سال 1979 توسط دکتر A. Rambach اختراع و ثبت شد. این فناوری روش تمایز مبتنی بر رنگ است. این مولکول بر اساس مولکول های بی رنگ محلول (به نام کروموژن ها) تشکیل شده است که از یک لایه (با هدف قرار دادن یک فعالیت آنزیمی خاص) و یک کروموفور تشکیل شده است. هنگامی که آنزیم ارگانیسم هدف، محلول کروموژنیک بی رنگ را بشکافد، کروموفور آزاد می شود. در شکل غیر متصل، کروموفور رنگ مشخص خود را نشان می دهد و به دلیل کاهش حلالیت، رسوب تشکیل می دهد. نتیجه بسیار مشخص و به وضوح با چشم غیر مسلح در شرایط نور طبیعی قابل تشخیص است. با استفاده از این روش، کلنی های میکروارگانیسم های خاص را می توان با یک نگاه از طریق رنگ، آن ها را تشخیص داد. Rambach Agar بیشتر موارد مثبت کاذب را از بین می برد و به تکنسین ها اجازه می دهد تا روی نمونه های آلوده واقعی تمرکز کنند.

Composition of Rambach Agar

مواد تشکیل دهنده Gm/L
پپتون ۸.۰
سدیم کلرید ۵.۰
سدیم دئوکسی کولات ۱.۰
ترکیبات کروموژنیک ۱.۵
پلی پروپیلن گلیکول ۱۰.۵
آگار ۱۵.۰

pH 7.4 ± 0.2 دما 25°C

اساس Rambach  آگار

بستر مغذی موجود در Rambach Agar سبب می شود Enterobacteriaceae به راحتی تکثیر شود. سدیم دئوکسی کولات، فلور های گرم مثبت را مهار می کند. Rambach آگار گونه های سالمونلا را قادر می سازد بدون هیچ گونه ابهامی از سایر باکتری ها افتراق یابد و این کار را با افزودن پروپیلن گلیکول به محیط کشت امکان پذیر می کند. سالمونلا در حضور پروپیلن گلیکول تشکیل اسید می دهد که در ترکیب با یک نشانگر pH، رنگ قرمز مشخصی به کلنی ها می دهد. پپتون نیتروژن و ویتامین ها را برای رشد ارگانیسم تأمین می کند. سدیم کلراید تعادل اسمزی را حفظ می کند و در نتیجه یکپارچگی سلول ها را حفظ می کند. برای تمایز کلی فرم ها از سالمونلا، محیط حاوی یک کروموژن است که وجود شکاف β-گالاکتوزیداز را نشان می دهد، مشخصه ای برای کلی فرم ها. باکتری های تخمیر کننده لاکتوز (ß-گالاکتوزیداز) کلنی بنفش مایل به آبی تولید می کنند. سالمونلا از پروپیلن گلیکول اسید تولید می کند و در اثر ترکیب با نشانگر pH، کلنی های قرمز مایل به صورتی معمولی ایجاد می کند. سایر باکتری های گرم منفی روده ای نیز کلنی های مایل به زرد بی رنگ را تشکیل می دهند. سالمونلا تیفیموریوم و سالمونلا انتریتیدیس کلنی های صورتی تا قرمز تولید می کنند.

تهیه محیط ​​ Rambachآگار

  1. اجزایی را به آب مقطر / دیونیزه اضافه کرده و حجم آن را به ۱.۰ لیتر برسانید.
  2. اجرا را کاملاً مخلوط کنید.
  3. در یک حمام آب در حال جوش یا در جریان بخار حرارت دهید، در حالی که هر از گاهی آن را تکان می دهید.
  4. اگر هیچ ذره قابل مشاهده ای به دیواره شیشه نچسبد، محیط کاملا سوسپانس است.
  5. محیط نباید بیش از حد تحت حرارتی قرار گیرد.
  6. انحلال کامل با تکان دادن در بازه های ۵ دقیقه ای به مدت تقریبی ۳۵-۴۰ دقیقه است.
  7. محیط را اتوکلاو نکنید. محیط را بیش از حد گرم نکنید.

۸- هرچه سریع تر به دمای ۴۵ تا ۵۰ درجه سانتیگراد برسد و در این حین هر از گاهی به آرامی آن را تکان دهید.

  1. محیط را در ظروف استریل پتری بریزید.
  2. برای جلوگیری از رسوب یا لخته شدن مخلوط کروموژنیک در پلیت ها، ظرف های پتری را در حین روش ریختن روی سطح خنک (حداکثر ۲۵ درجه سانتی گراد) قرار دهید.
  3. پلیت جامد مات و صورتی هستند.

تفسیر نتیجه در مورد Rambach آگار

سالمونلا: قرمز شدید تا بنفش

بسیاری از کلی فرم های مختلف: آبی – سبز یا آبی – بنفش

کلنی های پروتئوس، سودوموناس: مایل به زرد بی رنگ

موارد استفاده از Rambach آگار

  1. برای تشخیص ارگانیسم ها بر اساس رنگ خاص کلنی
  2. این یک محیط کشت تشخیصی – افتراقی برای شناسایی انواع موجودات در مواد غذایی و نمونه های بالینی است.
  3. آگار Rambach به عنوان یک آگار مکمل در آزمایش مواد غذایی برای سالمونلا به کار می رود.

4. تشخیص سریع Clostridium perfringens، لیستریا مونوسیتوژنز، باسیلوس سرئوس و استافیلوکوکوس اورئوس

 

جهت خرید و یا استعلام قیمت با ما تماس بگیرید یا در واتسپ پیام بزارید

02186073470

از این مطلب چقدر راضی بودید؟

روی ستاره کلیک کنید تا نظرتون ثبت بشه

3.7 / 5. تعداد رای دهندگان: 3

تا حالا امتیازی برای این مطلب ثبت نشده؛ با ثبت نظرتون مارو خوشحال می‌کنید