تحقیقات جدید نشان میدهد که کودکان بیحوصله، از سن چهار سالگی، 79 درصد کالری بیشتری نسبت به زمانی که خلق و خوی خنثی دارند، مصرف میکنند. این مطالعه بر نقش والدین در ترویج ناخواسته این رفتار با استفاده از غذا به عنوان یک ابزار آرامش بخش در مواقع پریشانی تاکید کرد. این تحقیق نشان میدهد که باید به کودکان آموزش داد که بدون روی آوردن به غذا با کسالت کنار بیایند و والدین باید راههای جایگزین برای رفع کسالت فرزندشان بیابند.
یک مطالعه اخیر که در دانشگاه آستون انجام شد نشان داد که کودکان چهار ساله در مقایسه با زمانی که در حالت ذهنی خنثی هستند، 79 درصد کالری بیشتری در هنگام بی حوصلگی مصرف میکنند.
علیرغم اینکه بیحوصلگی احساس رایجی است که بسیاری از کودکان تجربه میکنند، هیچ تحقیقی تا به امروز به طور تجربی به بررسی میزان مصرف بیشتر کودکان در هنگام بیحوصلگی نپرداخته است. به طور متوسط، این مطالعه نشان میدهد که کودکانی که احساس بیحوصلگی میکردند، در مقایسه با کودکانی که دارای خلق و خوی خنثی بودند (فقط 59 کیلو کالری مصرف کردند)، 40 کیلو کالری بیشتر مصرف کردند.
این پژوهش پیشگام توسط دکتر ربکا استون به عنوان بخشی از دوره دکترا، تحت نظارت پروفسور کلر فارو و پروفسور جکی بلیست از دانشگاه آستون و پروفسور اما هیکرافت از دانشگاه لافبورو هدایت شد.
عوامل موثر بر رفتار غذایی کودکان
رفتار غذایی کودکان توسط ژنتیک، خلق و خو و طیفی از عوامل دیگر، از جمله شیوههای تغذیهای که تجربه میکنند، شکل میگیرد. در تحقیقات قبلی، نویسندگان رفتارهایی را بررسی کردهاند که باعث میشود کودکان در هنگام تجربه احساسات منفی، بیشتر غذا بخورند. اغلب وقتی کودکان احساسات منفی مانند بیحوصلگی یا غمگینی را تجربه میکنند، بزرگسالان از غذا برای تسکین آنها استفاده میکنند.
با این حال، به نظر میرسد این رفتار، که به عنوان تغذیه عاطفی شناخته میشود، احتمال خوردن بیشتر کودکان را در هنگام ناراحتی افزایش میدهد و به طور بالقوه به کودکان یاد میدهد که زمانی که خلق و خویشان پایین است، دنبال غذا بگردند.
به عنوان بخشی از این مطالعه، محققان از والدین در مورد شیوههای تغذیهای که با کودک خود استفاده میکردند و در مورد خلق و خوی فرزندشان سوال کردند. به کودکان و والدین یک وعده غذایی استاندارد داده شد که تا زمانی که سیر شوند خوردند. سپس کودکان در یک سری از شرایط روزمره شرکت کردند که در آن خلق و خوی آنها ارزیابی شد و تنها یکی از این شرایط برای کودکان کسل کننده بود.
محققان دریافتند که اگر والدین گزارش دهند که اغلب از غذا برای تسکین احساسات کودک خود استفاده میکنند و کودک آنها بسیار هیجانی است، در مقایسه با خلق و خوی خنثی (21 کیلو کالری) پنج برابر کیلوکالری بیشتر در هنگام احساس کسالت (104 کیلو کالری) مصرف میکنند.
تاثیر بالقوه بر دریافت کالری
دکتر استون میگوید: «اگر کودکان در طول یک مورد از کسالت ناشی از آزمایشگاه (یک دوره چهار دقیقهای) مقدار کالری بیشتری میخورند، با توجه به اینکه بیحوصلگی یک احساس معمولاً تجربهشده در کودکان است، پتانسیل دریافت کالری اضافی در پاسخ به بیحوصلگی در یک روز، یک هفته یا یک سال به طور بالقوه در یک محیط سرشار از غذا بسیار مهم است.»
مطالعات قبلی در مورد اینکه چه چیزی میتواند بر رفتار غذا خوردن در کودکان تأثیر بگذارد، بر اساس پرسشنامههایی استوار است که همه حالات منفی از جمله غم، خشم و اضطراب را با هم گروهبندی میکنند. بیحوصلگی به راحتی قابل شناسایی است و به طور کلی به راحتی قابل اصلاح است، بنابراین کمک به والدین برای مقابله با کسالت کودکان بدون استفاده از غذا، یک راه بالقوه مفید برای کاهش تنقلات کمتر سالم خواهد بود.
دکتر استون تأکید میکند که تجربه کسالت در رشد حس خود و خلاقیت کودکان مهم است، بنابراین توصیه نمیکند که کودکان بتوانند یا باید از بیحوصلگی اجتناب کنند. در عوض، او پیشنهاد میکند که بچهها باید بیاموزند که بدون روی آوردن به غذا، کسالت را تجربه کنند و والدین میتوانند در هنگام احساس کسالت، توجه کودک خود را از غذا منحرف کنند یا محیط غذای خانه را بازسازی کنند تا احتمال اینکه کودکان به غذا کمتر روی آورند.
نظر کارشناسی و جهتگیریهای آینده
پروفسور فارو گفت: «معمولاً فرض بر این است که کودکان در هنگام بیحوصلگی به غذا روی میآورند و برخی از کودکان بیشتر از دیگران این کار را انجام میدهند. این اولین مطالعهای است که این آزمایش را در آزمایشگاه آزمایش میکند. در حالی که به نظر میرسد تفاوتهای فردی بین کودکان از نظر غذا خوردن در هنگام بیحوصلگی وجود دارد، دانستن این نکته مفید است که شیوههای تغذیهای که بزرگسالان استفاده میکنند ممکن است این اتفاق را محتمل سازد.
اگرچه استفاده از غذا به عنوان ابزاری برای آرامش کودکان وسوسه انگیز است، اما تحقیقات نشان میدهد که تغذیه عاطفی ممکن است به خوردن احساسی بیشتر در آینده منجر شود. مهم است که والدین بدانند که این راه حل کوتاه مدت میتواند چالشهای آینده را ایجاد کند.
تیم تحقیقاتی به بررسی سایر حالات خلقی منفی در کودکان و توسعه مشاوره و حمایت از خانوادهها برای یافتن راههای موثر برای مدیریت چالشهای مربوط به رفتار غذایی کودکان علاقهمند است.
همچنین بخوانید:
- خوردن فست فود قبل از بارداری میتواند به سلامت کودک شما آسیب برساند و یکسری مشکلات پنهان ایجاد کند.
- صبحانه نخوردن کودکان، ممکن است ریسک به خطر افتادن سلامت روان را در آنها افزایش دهد.
- بسیاری از محصولات کودکان “دوستدار محیط زیست”، حاوی مواد شیمیایی سمی PFAS هستند.
- آزار و اذیت کودکان ارتباط مستقیمی با میزان کلسترول بالا در بزرگسالی آنها دارد.
مترجم: جنانه بریمانی