اخبار سلامتی
بر اساس مطالعات تحقیقی که در مجله انجمن قلب آمریکا منتشر شده است، خوردن غذاهای مغذی تر و گیاهی برای همه ی سنین مفید است.
در دو مطالعه جداگانه که معیارهای مختلف مصرف غذای گیاهی سالم را تجزیه و تحلیل کردند، محققان دریافتند که هر دو بزرگسال جوان و زنان یائسه سکته قلبی کمتری داشته و با خوردن غذاهای گیاهی سالم بیشتر، کمتر مستعد ابتلا به بیماری های قلبی-عروقی میشوند.
توصیه های رژیم غذایی و شیوه زندگی انجمن قلب آمریکا الگوی کلی رژیم غذایی سالم را پیشنهاد می کند که بر انواع میوه ها و سبزیجات، غلات کامل، محصولات لبنی کم چرب، مرغ و ماهی بدون پوست، آجیل و حبوبات و روغن های گیاهی غیر گرمسیری تأکید می کند. همچنین مصرف محدود چربی اشباع، چربی ترانس، سدیم، گوشت قرمز، شیرینی و نوشیدنی های شیرین توصیه می شود.
یک مطالعه با عنوان “رژیم غذایی گیاهی و خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی در سنین جوانی تا میانسالی” ارزیابی کرد که آیا مصرف طولانی مدت رژیم غذایی گیاهی و تغییر جهت رژیم غذایی گیاهی از بزرگسالی با خطر کمتر بیماری های قلبی عروقی در میانسالی ارتباط دارد یا خیر.
همچنین اخبار مرتبط بیشتری بخوانید:
آیا روغن کانولا میتواند مضر باشد؟
مواد غدایی بر پایه گیاه همیشه به معنی سالم بودن نیست به خصوص وقتی صحبت از گوشت گیاهی میشود.
افسردگی و پیشگیری آن با قرص امگا-3
یوني چوی ، دکترا ، نویسنده ارشد این مطالعه ، گفت: تحقیقات قبلی بر روی مواد مغذی یا غذاهای منفرد متمرکز بود ، با این حال اطلاعات کمی در مورد رژیم غذایی گیاهی و خطر طولانی مدت بیماری های قلبی عروقی وجود دارد.
چوی و همکارانش رژیم غذایی و بروز بیماری قلبی را در 4،946 فرد بالغ که در مطالعه توسعه خطر عروق کرونر در بزرگسالان جوان (CARDIA) ثبت نام کرده بودند ، بررسی کردند.شرکت کنندگان در زمان ثبت نام در این مطالعه 18 تا 30 ساله بودند و در آن زمان هیچگونه بیماری قلبی-عروقی نداشتند.
مشارکت کنندگان که شامل 2،509 بزرگسال سیاه پوست و 2،437 بزرگسال سفید پوست (54.9٪ زنان در کل) بودند مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. شرکت کنندگان هشت امتحان پیگیری از سال 1987-88 تا 2016-16-2015 داشتند که شامل آزمایشات آزمایشگاهی، اندازه گیری های فیزیکی، سابقه پزشکی و ارزیابی عوامل سبک زندگی بود. برخلاف آزمایشات تصادفی کنترل شده، به شرکت کنندگان دستور داده نشد که غذاهای خاصی بخورند و نمرات خود را در مورد رژیم های غذایی به آنها اعلام نکردند، بنابراین محققان می توانند داده های رژیم غذایی عادی بی طرفانه و طولانی مدت را جمع آوری کنند.
پس از مصاحبه های تاریخچه رژیم غذایی ، کیفیت رژیم های شرکت کنندگان بر اساس نمره کیفیت رژیم غذایی A (APDQS) متشکل از 46 گروه غذایی در سالهای 0 ، 7 و 20 مطالعه مورد ارزیابی قرار گرفت. گروه های غذایی به غذاهای مفید (مانند میوه ها، سبزیجات، لوبیا، آجیل و غلات کامل)غذاهای نامطلوب (مانند سیب زمینی سرخ شده، گوشت قرمز پرچرب، تنقلات شور، شیرینی و نوشابه) و غذاهای خنثی (مانند سیب زمینی، غلات تصفیه شده، گوشت بدون چربی و صدف) بر اساس ارتباط شناخته شده آنها با بیماری های قلبی عروقی طبقه بندی شدند.
شرکت کنندگانی که نمرات بالاتری دریافت کردند از انواع غذاهای مفید استفاده کردند، در حالی که افرادی که نمرات پایین تری داشتند غذاهای نامطلوب بیشتری مصرف کردند. به طور کلی، مقادیر بالاتر مربوط به رژیم غذایی غنی از مواد مغذی و گیاهی است.
به گفته ی یکی از محققین: برخلاف نمرات کیفیت رژیم غذایی موجود که معمولاً بر اساس تعداد کمی از گروه های غذایی است، APDQS صراحت دارد که کیفیت کلی رژیم غذایی را با استفاده از 46 گروه غذایی جداگانه مشخص می کند و کل رژیم غذایی را که عموم مردم مصرف می کنند توصیف می کند. نمره گذاری ما بسیار جامع است و شباهت های زیادی با رژیم های غذایی مانند دستورالعمل های رژیم غذایی برای شاخص تغذیه سالم آمریکایی ها (از خدمات غذا و تغذیه وزارت کشاورزی ایالات متحده)، رژیم غذایی DASH (رویکردهای رژیم غذایی برای جلوگیری از فشار خون بالا) و رژیم مدیترانه ای دارد.
محققان دریافتند:
- در طول 32 سال پیگیری، 289 نفر از شرکت کنندگان دچار بیماری های قلبی عروقی شدند (شامل حمله قلبی، سکته مغزی، نارسایی قلبی، درد قفسه سینه مربوط به قلب یا گرفتگی عروق در هر نقطه از بدن).
- افرادی که در نمره کیفیت رژیم غذایی بلندمدت 20 درصد برتر را بدست آوردند (به این معنی که بیشترین غذاهای گیاهی غنی از نظر تغذیه ای را مصرف کرده و محصولات حیوانی کمتری مصرف کرده اند)، پس از در نظر گرفتن عوامل متعددی (از جمله سن، جنس، نژاد، میانگین کالری مصرفی، تحصیلات، سابقه بیماری قلبی والدین، سیگار کشیدن و فعالیت بدنی متوسط) 52 درصد کمتر در معرض ابتلا به بیماری های قلبی عروقی قرار گرفتند.
- علاوه بر این، بین سالهای 7 تا 20 مطالعه، زمانی که افراد شرکت کننده در سنین 25 تا 50 سال بودند، کسانی که کیفیت رژیم غذایی خود را بیشتر کردند(خوردن غذاهای گیاهی مفیدتر و محصولات حیوانی کمتر) در مقایسه با شرکت کنندگانی که کیفیت رژیم غذایی آنها در آن زمان بیشترین افت را داشته است، 61 درصد کمتر در معرض ابتلا به بیماری های قلبی عروقی بودند.
- تعداد کمی گیاهخوار در بین شرکت کنندگان وجود داشت ، بنابراین این مطالعه نتوانست مزایای احتمالی رژیم سخت گیاهخواری را که شامل حذف کردن همه محصولات حیوانی، از جمله گوشت، لبنیات و تخم مرغ است، ارزیابی کند.
رژیم غذایی غنی از نظر گیاهی برای سلامت قلب و عروق مفید است. Choi میگوید: رژیم غذایی گیاهی لزوما گیاهی نیست. مردم می توانند از بین غذاهای گیاهی، غذایی را که تا حد امکان به غذاهای طبیعی نزدیکتر هستند و زیاد فرآوری نشده اند را انتخاب کنند. ما فکر می کنیم که افراد می توانند گهگاه از محصولات حیوانی به طور معتدل استفاده کنند ، مانند مرغ سرخ نشده، ماهی سرخ نشده، تخم مرغ و لبنیات کم چرب.
از آنجا که این مطالعه مشاهده ای است، نمی تواند رابطه علت و معلولی بین رژیم غذایی و بیماری قلبی را اثبات کند.
در یک مطالعه دیگر، رابطه بین سبد غذایی رژیم غذایی گیاهی و خطر بیماری های قلبی و عروقی بررسی شد: ارزیابی اینکه آیا رژیم های غذایی حاوی مجموعه ای از غذاهای گیاهی با ادعاهای بهداشتی مورد تأیید سازمان غذا و داروی ایالات متحده برای کاهش سطح کلسترول “بد” با تعداد کمتری از بیماریهای قلبی عروقی در ارتباط است یا خیر؟
رژیم غذایی نمونه کارها شامل آجیل پروتئین گیاهی از سویا ، لوبیا یا توفو ؛ فیبر محلول چسبناک از جو ، جو ، بامیه ، بادمجان ، پرتقال ، سیب و انواع توت ها ؛ استرول های گیاهی از غذاهای غنی شده و چربی های غیر اشباع تک موجود در روغن زیتون و کانولا و آووکادو ؛ همراه با مصرف محدود چربی های اشباع شده و کلسترول غذایی است.
این مطالعه تجزیه و تحلیل کرد که آیا زنان یائسه که رژیم غذایی نمونه کارها را دنبال می کردند، کمتر دچار بیماری های قلبی شده اند. این مطالعه شامل 123،330 زن در ایالات متحده بود که در ابتکار سلامت زنان شرکت کردند، یک مطالعه ملی طولانی مدت که به بررسی عوامل خطر، پیشگیری و تشخیص زودهنگام شرایط جدی سلامتی در زنان یائسه می پرداخت. هنگامی که زنان در این مطالعه شرکت کردند، بین 50-79 سال سن داشتند (میانگین سن 62 سال) و بیماری قلبی عروقی نداشتند. گروه مطالعه تا سال 2017 (میانگین زمان پیگیری 15.3 سال) پیگیری شد. محققان از داده های پرسشنامه های مربوط به فراوانی غذا استفاده کردند تا به هر زن در مورد پایبندی به رژیم غذایی نمونه کارها امتیاز دهند.
محققان دریافتند:
- در مقایسه با زنانی که رژیم غذایی نمونه کارها را کمتر رعایت می کردند، افرادی که نزدیک ترین رژیم را داشتند، 11 درصد کمتر در معرض ابتلا به هر نوع بیماری قلبی عروقی، 14 درصد کمتر در معرض بیماری عروق کرونر قلب و 17 درصد کمتر در معرض نارسایی قلبی قرار داشتند.
- هیچ ارتباطی بین پیروی از رژیم غذایی نمونه کارها و وقوع سکته مغزی یا فیبریلاسیون دهلیزی وجود نداشت.
این نتایج یک فرصت مهم را ارائه می دهد، زیرا هنوز جایی برای افراد وجود دارد که غذاهای گیاهی را برای کاهش کلسترول بیشتر در رژیم غذایی خود قرار دهند. با رعایت بیشتر الگوی رژیم غذایی نمونه کارها، می توان انتظار داشت که حتی نسبت به داروهای کاهنده کلسترول نیز کمتر با عوارض قلبی عروقی ارتباط داشته باشد. با این حال، کاهش 11 درصدی از نظر بالینی معنی دار است. تایج نشان می دهد که رژیم غذایی نمونه کارها دارای مزایای سلامتی قلب است.
محققان معتقدند با تشویق مردم به مصرف غذاهای بیشتر در رژیم غذایی نمونه کارها، فرصت های احتمالی برای کاهش بیماری قلبی را برجسته می کنند.
اگرچه این مطالعه مشاهده ای بود و نمی توانست مستقیماً رابطه علت و معلولی بین رژیم غذایی و رویدادهای قلبی و عروقی ایجاد کند، اما محققان معتقدند به دلیل طراحی مطالعه (که شامل غذای معتبر است) برآورد قابل اطمینان تری برای رابطه رژیم و قلب تا به امروز ارائه می دهد. محققان گزارش می دهند که این یافته ها باید در جمعیت های بیشتری از مردان یا زنان جوان تر بررسی شود.
مترجم: سرکار خانم غزل زارعی