مطالعات انجام شده بر روی 2 میلیون بزرگسال در سراسر جهان نشان می دهد که خوردن حدود 5 وعده میوه و سبزیجات به طور روزانه که در آن 2 سهم میوه و 3 سهم سبزیجات است، کلیدی مهمی برای داشتن یک زندگی طولانی مدت و سلامت است.
رژیم های غذایی سرشار از میوه ها و سبزیجات خطر ابتلا به بیماری های مزمن متعدد را کاهش می دهد که از دلایل اصلی مرگ و میر از جمله بیماری های قلبی عروقی و سرطان هستند. با توجه به اطلاعات منتشر شده از مرکز کنترل و پیشگیری بیماری های ایالات متحده، از هر 10 بزرگسال فقط یک نفر به اندازه کافی میوه یا سبزیجات مصرف می کند.
Wang محقق اصلی مطالعه بیان کرد: گروه هایی مانند انجمن قلب آمریكا روزانه چهار تا پنج وعده از میوه و سبزیجات را توصیه می كنند.
وانگ و همکارانش داده های حاصل از مطالعه بهداشت پرستاران و مطالعه پیگیری متخصصان بهداشت را تجزیه و تحلیل کردند، دو مطالعه شامل بیش از 100000 بزرگسال که تا 30 سال تحت پیگیری بودند به منظور تجزیه و تحلیل این داده ها، محققان همچنین داده های مربوط به مصرف میوه و سبزیجات و مرگ ناشی از 26 مطالعه را که شامل حدود 1.9 میلیون شرکت کننده از 29 کشور و سرزمین در آمریکای شمالی و جنوبی، اروپا، آسیا، آفریقا و استرالیا بود، جمع آوری کردند.
تجزیه و تحلیل تمام مطالعات، با بیش از 2 میلیون شرکت کننده، نشان داد:
- مصرف حدود 5 وعده میوه و سبزیجات به طور روزانه با کمترین خطر مرگ همراه بوده است. خوردن بیش از پنج وعده با مزایای اضافی همراه نبوده است.
- خوردن روزانه حدود دو وعده میوه و سه وعده سبزیجات با بیشترین طول عمر مرتبط بوده است.
- در مقایسه با افرادی که روزانه دو وعده میوه و سبزیجات مصرف می کردند، شرکت کنندگانی که روزانه 5 وعده میوه و سبزیجات مصرف می کردند، خطر مرگ و میر ناشی از 13٪ کمتر بود. خطر مرگ ناشی از بیماری های قلبی عروقی، از جمله بیماری های قلبی و سکته مغزی کاهش 12٪ داشته است. 10٪ کاهش خطر مرگ ناشی از سرطان ؛ و 35٪ کاهش خطر مرگ ناشی از بیماری های تنفسی، مانند بیماری انسدادی مزمن ریوی (COPD) نیز مشاهده شد.
- همه غذاهایی که در گروه میوه و سبزیجات قرار می گیرند، فواید یکسانی ندارند. به عنوان مثال: سبزیجات نشاسته ای، مانند نخود و ذرت، آب میوه ها و سیب زمینی با کاهش خطر مرگ ناشی از موارد گفته شده در بالا و یا بیماری های مزمن خاص ارتباط ندارند.
- از طرف دیگر، سبزیجات برگ سبز، از جمله اسفناج، کاهو و کلم پیچ و میوه و سبزیجات غنی از بتا کاروتن و ویتامین C، مانند مرکبات، توت و هویج، فواید بیشتری را نشان دادند.
وانگ گفت: “تجزیه و تحلیل ما در دو گروه مردان و زنان ایالات متحده نتایج مشابهی را از 26 گروه موجود در سراسر جهان به ارمغان آورد، كه از قابل قبول بودن زیست شناختی یافته های ما حمایت می کرد و نشان داد كه این یافته ها می تواند در جمعیت های وسیع تر نیز اعمال شود.”
وانگ گفت این مطالعه میزان مصرف بهینه میوه و سبزیجات را مشخص می کند و از پیام بهداشتی و مبتنی بر شواهد “5 سهم در روز” پشتیبانی می کند، به این معنی که افراد باید در هر روز 5 وعده میوه و سبزیجات مصرف کنند. وی گفت: “این مقدار به احتمال زیاد بیشترین سود را از نظر پیشگیری از بیماری مزمن عمده دارد و برای مردم عادی نیز نسبتاً قابل دستیابی است.” “ما همچنین دریافتیم که همه میوه ها و سبزیجات میزان سود یکسانی ندارند.”