
جایگزینی گوشت قرمز با غذاهای گیاهی با کیفیت بالا مانند لوبیا ، آجیل یا سویا می تواند به کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی و عروق کرونر قلب (CHD) بینجامد.
جایگزینی غلات کامل و محصولات لبنی با گوشت قرمز ، و نیز جایگزینی تخم مرغ با گوشت قرمز فرآوری شده نیز می تواند این خطر را کاهش دهد.
شواهد قابل توجه نشان می دهد که مصرف زیاد گوشت قرمز ، به ویژه گوشت قرمز فرآوری شده ، مانند بیکن ، هات داگ ، سوسیس و سالامی ، با افزایش خطر مرگ و بیماری های بزرگ مزمن از جمله بیماری عروق کرونر قلب همراه است.
مطالعاتی که نتایج ناسازگار را نشان می دهد ، اغلب در مقایسه گوشت قرمز با پروتئین و منابع انرژی مشابه ، ناکام می مانند.
تیمی از محققان آمریکایی رابطه بین گوشت قرمز فرآوری شده و فرآوری نشده و خطر ابتلا به CHD را بررسی کردند و اثرات جایگزینی سایر منابع پروتئینی به جای گوشت قرمز با خطر CHD را تخمین زدند.
یافته های مطالعه، براساس داده های به دست آمده از 43272 مرد آمریکایی (با متوسط سن 53 سال) جمع آوری شد که این افراد هنگام ثبت نام، بیماری های قلبی عروقی و سرطان نداشتند.
شرکت کنندگان در این مطالعه، در سال 1986 و هر چهار سال یک بار پس از آن ، تا سال 2016 یک پرسشنامه دقیق رژیم غذایی پر کردند و اطلاعاتی در مورد تاریخچه پزشکی و سبک زندگی خود ارائه دادند.
سوابق پزشکی برای ردیابی CHD (کشنده و غیر کشنده) در این دوره 30 ساله مورد استفاده قرار گرفت. در این مدت ، 4456 مورد CHD ثبت شد که 1860 مورد آن کشنده بود.
محققان پس از در نظر گرفتن سایر فاکتور های خطر مرتبط با بیماری های قلبی عروقی دریافتند که به ازای هر وعده مصرف روزانه گوشت قرمز، به طور متوسط 12% احتمال بالاتری برای ابتلا به CHD وجود دارد. ارتباط مشابهی درمورد گوشت فرآوری نشده (احتمال ابتلای 11%) و گوشت قرمز فرآوری شده (احتمال ابتلای 15%) مشاهده شد.
در مقایسه با گوشت قرمز ، مصرف یک وعده در روز از منابع پروتئینی گیاهی به صورت ترکیبی ، از جمله آجیل ، حبوبات (مانند نخود ، لوبیا و عدس) و سویا با کاهش 14% خطر ابتلا به CHD در ارتباط است.
این خطر هنوز در مردان بالای 65 سال (18٪) کمتر است و در مقایسه با گوشت قرمز فرآوری شده (17٪).
جایگزینی غلات کامل و فرآورده های لبنی (مانند شیر ، پنیر و ماست) به جای گوشت قرمز کامل و تخم مرغ به جای گوشت قرمز فرآوری شده با خطر پایین تری از ابتلا به CHD در ارتباط است به ویژه در مردان جوان ، که در آنها جایگزینی گوشت قرمز با تخم مرغ با کاهش 20٪ خطر ابتلا به CHD همراه است. جایگزینی گوشت قرمز با ماهی با خطر CHD ارتباطی ندارد. اما محققان می گویند این می تواند به دلیل نوع روش پخت و پز (یعنی سرخ کردن غوطه ور در روغن) باشد
همچنین بخوانید…