چگونه غذاهای غنی از فلاونوئید‌ها با کمک میکروبیوم روده باعث کاهش فشار خون می‌شوند؟

بر اساس تحقیقات جدید منتشر شده درHypertension ، مجله انجمن قلب آمریکا، غذاهای غنی از فلاونوئید از جمله توت، سیب، گلابی و شراب تأثیر مثبتی بر سطح فشار خون دارند. ارتباطی که تا حدی با ویژگی‌های میکروبیوم روده باکتری‌های موجود در دستگاه گوارش – توضیح داده می‌شود.

آدین کسیدی، سرپرست این مطالعه، دکتر، رئیس و استاد تغذیه و پزشکی پیشگیرانه در موسسه امنیت غذایی جهانی در دانشگاه کوئینز در بلفاست در ایرلند شمالی گفت: «میکروبیوم روده ما نقش مهمی در متابولیسم فلاونوئیدها برای افزایش اثرات محافظتی قلبی عروقی ایفا می‌کند و این مطالعه شواهدی را ارائه می‌دهد که نشان می‌دهتد اثر کاهش فشار خون با تغییرات ساده در رژیم غذایی روزانه قابل دستیابی است.» فلاونوئیدها ترکیباتی هستند که به طور طبیعی در میوه‌ها، سبزیجات و غذاهای گیاهی مانند چای، شکلات و شراب یافت می‌شوند و در تحقیقات اخیر نشان داده شده اند که تاثیرات زیادی در سلامتی دارند. فلاونوئیدها سرشار از فعالیت آنتی‌اکسیدانی بوده و می‌توانند به بدن شما در دفع سموم روزانه کمک کنند. این ترکیبات توسط میکروبیوم روده تجزیه می‌شوند. مطالعات اخیر ارتباط بین میکروبیوتای روده – میکروارگانیسم های دستگاه گوارش انسان – و بیماری‌های قلبی عروقی (CVD) را که عامل اصلی مرگ‌ومیر در سراسر جهان است، نشان داد. میکروبیوتای روده بین افراد بسیار متغیر است و تفاوت‌هایی در ترکیبات میکروبی روده در افراد مبتلا و غیر‌مبتلا به CVD گزارش شده است.

با افزایش تحقیقاتی که نشان می‌داد فلاونوئیدها ممکن است خطر بیماری‌های قلبی را کاهش دهند، این مطالعه نقش میکروبیوم روده را در این روند ارزیابی کرد. محققان ارتباط بین خوردن غذاهای غنی از فلاونوئید با فشار خون و تنوع میکروبیوم روده را مورد بررسی قرار دادند. این مطالعه همچنین بررسی کرد که تنوع درون میکروبیوم روده تا چه اندازه می‌تواند ارتباط بین مصرف غذاهای غنی از فلاونوئید و فشار خون را توضیح دهد.

گروهی متشکل از 904 فرد بزرگسال بین 25 تا 82 سال، 57 درصد مردان از بانک زیستی PopGen آلمان، برای این مطالعه انتخاب شدند. (بانک زیستی PopGen شامل شرکت‌کنندگانی از شبکه هفت بانک زیستی در شمال آلمان است.) محققان میزان مصرف غذا، میزان میکروبیوم روده و فشار خون شرکت‌کنندگان را در کنار سایر فنوتیپ‌های بالینی و مولکولی در معاینات منظمی ارزیابی کردند.

میزان مصرف شرکت‌کنندگان از غذاهای غنی از فلاونوئید در طول یک سال گذشته از طریق پرسشنامه غذایی‌ای که توسط خود افراد تکمیل شد و مقدار و تعداد دفعات خوردن 112 غذا را با جزئیات توضیح می‌داد، مورد بررسی قرار گرفت. طبق داده‌های وزارت کشاورزی ایالات متحده در مورد محتوای فلاونوئیدها در مواد غذایی، به این ترکیبات ارزش غذایی اختصاص داده شد.

میکروبیوم روده شرکت‌کنندگان با استفاده از DNA باکتریایی استخراج شده از نمونه مدفوع آن‌ها مورد بررسی قرار گرفت. پس از یک شب غذا نخوردن، سطح فشار خون شرکت‌کنندگان سه بار و در فواصل سه دقیقه‌ای پس از یک دوره استراحت اولیه پنج دقیقه‌ای، اندازه‌گیری شد. محققان همچنین اطلاعاتی را در رابطه با سبک زندگی شرکت‌کنندگان شامل جنسیت، سن، وضعیت سیگار کشیدن، مصرف دارو و فعالیت بدنی و همچنین سابقه خانوادگی بیماری عروق کرونر، تعداد کالری و فیبر مصرفی روزانه جمع‌آوری کرده و قد و وزن هر شرکت‌کننده را جهت محاسبه شاخص توده بدنی (BMI) اندازه‌گیری کردند.

تجزیه و تحلیل مصرف منظم فلاونوئیدها با میکروبیوم روده و سطح فشار خون نشان داد:

  • شرکت‌کنندگان مطالعه که بیشترین مصرف غذاهای غنی از فلاونوئید، از جمله توت، شراب قرمز، سیب و گلابی را داشتند، فشار خون سیستولی (نیرویی است که با آن قلب خون را در کل بدن پمپ می کند.) پایین‌تری داشته و همچنین تنوع بیشتری در میکروبیوم روده خود نسبت به شرکت‌کنندگانی که کمترین میزان غذا‌های غنی از فلاونوئید را مصرف می‌کردند، شاهد بودند.
  • بیش از 15.2 درصد از ارتباط بین غذاهای غنی از فلاونوئید و فشار خون سیستولی را می‌توان با تنوع موجود در میکروبیوم روده شرکت‌کنندگان توضیح داد.
  • خوردن 1.6 وعده توت در روز (یک وعده معادل 80 گرم یا 1 فنجان) با کاهش متوسط ​​فشار خون سیستولی به اندازه 4.1 میلی متر جیوه همراه بود و حدود 12 درصد از این ارتباط توسط عوامل میکروبیوم روده توضیح داده شد.
  • نوشیدن 2.8 لیوان (125 میلی لیتر در هر لیوان) شراب قرمز در هفته با کاهش متوسط ​​فشار خون سیستولی به اندازه 3.7 میلی متر جیوه همراه بود که 15 درصد آن‌را می‌توان با میکروبیوم روده توضیح داد.

کسیدی می‌گوید: «یافته‌های ما نشان می‌دهد که آزمایشات آینده باید مشخصات متابولیکی شرکت‌کنندگان را در نظر بگیرد تا نقش متابولیسم و​​ میکروبیوم روده را در تنظیم اثرات فلاونوئیدها بر فشار خون دقیق‌تر مطالعه کنند. درک بهتر از تنوع بسیار متابولیسم فلاونوئیدها می‌تواند به خوبی توضیح دهد که چرا برخی از افراد نسبت به دیگران، با مصرف غذاهای غنی از فلاونوئید‌ها مزایای قلبی عروقی بیشتری را دریافت می‌کنند.»

در حالی که این مطالعه مزایای بالقوه‌ای را برای مصرف شراب قرمز نشان می‌دهد، انجمن قلب آمریکا پیشنهاد می‌کند که اگر قبلاً الکل ننوشیده اید، نباید شروع کنید. در صورت مصرف مشروبات الکلی، با پزشک خود در مورد فواید و خطرات مصرف الکل در حد اعتدال صحبت کنید. طبق بیانیه ای در مورد سلامت رژیم غذایی توسط انجمن قلب آمریکا، مصرف الکل می تواند جزء یک رژیم غذایی سالم باشد، اگر در حد متعادل (کمتر از یک نوشیدنی الکلی در روز برای زنان و 2 نوشیدنی الکلی در روز برای مردان) و فقط توسط بزرگسالان و زنان غیر‌باردار در شرایطی که خطری برای سلامتی، تداخل دارویی با الکل یا ایمنی شخصی و شرایط کاری وجود نداشته باشد، مصرف شود.

نویسندگان خاطرنشان می‌کنند که شرکت‌کنندگان در این مطالعه از مردم عادی و از این فرضیه بی‌اطلاع بودند. با این حال، عوامل تاثیر‌گذار باقی‌مانده یا بررسی نشده (مانند سایر شاخصه‌های سلامتی یا ژنتیک) می‌توانند منجر به تغییر نتایج شوند، بنابراین این یافته‌ها نمی‌توانند علت و نتیجه مستقیم را ثابت کنند. اگرچه محققان در تجزیه و تحلیل خود تنظیمات مفصلی را برای طیف گسترده‌ای از عوامل دخیل در رژیم غذایی و سبک زندگی ترتیب دادند. نویسندگان خاطر‌نشان کردند که تمرکز این مطالعه بر غذاهای خاص غنی از فلاونوئیدها بوده است، نه همه غذاها و نوشیدنی‌های حاوی فلاونوئید‌ها.

ترجمه: سرکار خانم فاطمه فریادرس

منبع خبر

از این مطلب چقدر راضی بودید؟

روی ستاره کلیک کنید تا نظرتون ثبت بشه

3.5 / 5. تعداد رای دهندگان: 2

تا حالا امتیازی برای این مطلب ثبت نشده؛ با ثبت نظرتون مارو خوشحال می‌کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *