خوردن ماهی‌های پرچرب می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را کاهش دهد

ماهی‌های پرچرب

خلاصه: مطالعه ای از موسسه Karolinska نشان می‌دهد که افراد دارای سابقه خانوادگی بیماری‌های قلبی عروقی می‌توانند با مصرف بیشتر ماهی‌های روغنی که سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 هستند، خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی را کاهش دهند.  این یافته بر اساس تجزیه و تحلیل داده‌های بیش از 40000 فرد است.

خوردن ماهی‌های پرچرب می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را کاهش دهد

مطالعه اخیر انجام شده توسط موسسه Karolinska که در ژورنال Circulation منتشر شده‌است، نشان می‌دهد که افراد با سابقه خانوادگی بیماری قلبی عروقی ممکن است از افزایش مصرف ماهی‌های پرچرب سود ببرند.

ماهی‌های پررچرب و روغنی مانند سالمون، ماهی خال مخالی، شاه ماهی و ساردین سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 به ویژه ایکوزاپنتانوئیک اسید (EPA) و دوکوزاهگزانوئیک اسید (DHA) هستند.  این اسیدهای چرب ضروری که برای عملکردهای مختلف بدن حیاتی هستند، توسط بدن قابل سنتز نیستند و باید از طریق رژیم غذایی به دست آیند.  تحقیقات به طور مداوم بر اهمیت امگا 3 در رژیم غذایی همه تاکید می‌کند.

تمرکز مطالعه بر بیماری‌های قلبی عروقی و رژیم غذایی

اکنون یک مطالعه بزرگ بین المللی نشان می‌دهد که احتمالاً برای افرادی که سابقه خانوادگی بیماری قلبی عروقی دارند، اهمیت ویژه‌ای دارد.  بیماری‌های قلبی عروقی که محققان به بررسی آنها پرداخته‌اند، بیماری‌های عروق کرونر قلب کشنده و غیرکشنده مانند آنژین ناپایدار، حمله قلبی و ایست قلبی و انفارکتوس مغزی (سکته مغزی) اند.

بیماری قلبی عروقی تا حدی ارثی است، همانطور که توسط مطالعات نشان داده شده است، شناسایی ژن‌های کنترل کننده دشوار بوده است. بنابراین، یک فرضیه قوی این است که ترکیبی از ژنتیک و محیط است.

بنابراین او و همکاران پژوهشی‌اش تأثیر تعامل بین سابقه خانوادگی و دریافت رژیم غذایی را بررسی کردند.  در این مطالعه، آنها داده‌های بیش از 40000 نفر را که بیماری قلبی عروقی نداشتند، جمع آوری کردند.

ماهی پرچرب

یافته‌های مطالعه

در طول دوره پیگیری، نزدیک به 8000 نفر از این افراد از بیماری قلبی عروقی رنج می‌بردند.  در تجزیه و تحلیل خود، محققان توانستند نشان دهند افرادی که هم بیماری قلبی عروقی در یکی از بستگان نزدیک خود مانند والدین یا خواهر یا برادر و همچنین سطوح پایین اسیدهای چرب امگا 3 EPA/DHA داشتند، خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی را افزایش دادند.  بالای 40 درصد  خطر بالا برای کسانی که “فقط” بیماری قلبی عروقی در خانواده اصلی داشتند 25 درصد بود.

کارین لیندر می‌گوید: «این مطالعه نشان می‌دهد کسانی که سابقه خانوادگی بیماری‌های قلبی عروقی دارند از خوردن ماهی‌های چرب بیشتر از دیگران سود بیشتری می‌برند.»

اندازه گیری های عینی و دانش جدید

سطوح EPA/DHA در تمام شرکت کنندگان در مطالعه اندازه گیری شد. به گفته کارین لیندر، از آنجایی که این اسیدهای چرب نمی‌توانند در بدن تولید شوند، سطح آن معیار قابل اعتمادی برای دریافت رژیم غذایی ماهی‌های چرب است.

او می‌گوید: «این واقعیت که اندازه‌گیری‌های اسیدهای چرب در خون و بافت عینی هستند برخلاف داده‌های خود گزارش‌شده در مورد عادات غذایی، یک مزیت مهم است.»

بنابراین، به گفته کارین لیندر، علیرغم اینکه یک مطالعه مشاهده‌ای در منطقه‌ای است که در حال حاضر تعداد زیادی کارآزمایی بالینی تصادفی شده وجود دارد، این یافته‌ها دانش کاملاً جدیدی را نشان می‌دهند.

او می‌گوید: «ما اولین کسی هستیم که تأثیر ترکیب سابقه خانوادگی و مصرف ماهی‌های چرب را با استفاده از اندازه‌گیری اسیدهای چرب مطالعه می‌کنیم.»

همچنین بخوانید:

منبع

مترجم: حنانه بریمانی

از این مطلب چقدر راضی بودید؟

روی ستاره کلیک کنید تا نظرتون ثبت بشه

5 / 5. تعداد رای دهندگان: 1

تا حالا امتیازی برای این مطلب ثبت نشده؛ با ثبت نظرتون مارو خوشحال می‌کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *