چگونه غلات و لبنیات می‌توانند خطر سقط جنین را کاهش دهند؟

چگونه غلات و لبنیات می‌توانند خطر سقط جنین را کاهش دهند؟

خلاصه: بررسی جدیدی نشان می‌دهد که یک رژیم غذایی پیش از بارداری و اوایل بارداری غنی از میوه، سبزیجات، غذاهای دریایی، تخم مرغ، غلات و لبنیات می‌تواند با کاهش خطر سقط جنین مرتبط باشد. مصرف زیاد این غذاها با کاهش قابل توجه خطر سقط جنین مرتبط است. درحالیکه رژیم غذایی سرشار از غذاهای فرآوری شده خطر سقط جنین را دو برابر می‌کنند.

 

بررسی اخیر نشان داد که رژیم غذایی پیش از بارداری و اوایل بارداری غنی از میوه‌ها، سبزیجات، غذای دریایی، لبنیات، تخم مرغ و غلات می‌تواند با کاهش خطر سقط جنین مرتبط باشد.

محققان دانشگاه Birmingham که توسط Tommy’s تامین مالی می شود، یک review بر 20 مقاله ارائه دادند‌. این مطالعه به بررسی عادات غذایی زنان، افرادی که تازه زایمان کرده‌اند و همچنین افراد باردار می‌پردازد. هدف از تجزیه و تحلیل این بود که مشخص شود آیا شواهدی وجود دارد که این عادات را با خطر کمتر یا بالاتر سقط جنین مرتبط سازد یا خیر.

تیم تحقیقاتی مرکز ملی تحقیقات سقط جنین در مجله علمی Fertility and Sterility به این نتیجه رسید که یکسری شواهد نشان می‌دهد، رژیم غذایی سرشار از میوه، سبزیجات، غذاهای دریایی، محصولات لبنی، تخم مرغ و غلات خطر سقط جنین را کاهش می‌دهد.

این‌ غذاها یک رژیم غذایی متعادل “سالم” را تشکیل می‌دهند. شواهد قبلی نیز نشان می‌دهد که داشتن یک رژیم غذایی کامل و غنی از ویتامین‌ها و مواد معدنی در دوران بارداری حائز اهمیت است.

مطالب مرتبط:

تحقیقات نشان داد که مصرف زیاد میوه می‌تواند با کاهش 61 درصدی خطر سقط جنین همراه باشد. مصرف زیاد سبزیجات می‌تواند با کاهش 41 درصدی خطر سقط جنین همراه باشد. درمورد محصولات لبنی، این کاهش 37 درصد، برای غلات 33 درصد و برای غذاهای دریایی و تخم مرغ 19 درصد است.

تعدادی از محققان به سرپرستی دکتر Yealin Chung، بررسی کردند که آیا انواع رژیم غذایی از پیش تعریف شده یا مخصوص، مانند رژیم غذایی مدیترانه‌ای یا رژیم باروری نیز می‌تواند با خطر سقط جنین مرتبط باشد یا خیر. آن‌ها نتوانستند شواهدی پیدا کنند که پیروی از هر یک از این رژیم‌ها خطر را کاهش یا افزایش دهد.

همانطور که، رژیم غذایی کامل حاوی غذاهای سالم، غذاهای غنی از منابع آنتی‌اکسیدانی، و غذاهای ضدالتهابی خطر سقط جنین را کم می‌کنند، غذاهای ناسالم می‌تواند خطر سقط جنین را افزایش دهد.

غذاهای فرآوری شده با دو برابر شدن خطر سقط جنین مرتبط است.

مطالعاتی که در آنالیز گنجانده شد، بر دوره قبل از لقاح – دوره قبل و در طول 3 ماه اول بارداری – متمرکز بود. داده‌های جمع‌آوری‌شده از مجموع 63838 زن سالم در سنین باروری، با اطلاعات مربوط به رژیم غذایی آن‌ها، از طریق پرسشنامه‌ها برای هر مطالعه جمع‌آوری شده بود.

دکتر چانگ توضیح می‌دهد:

سقط جنین اتفاقی شایع است. تخمین‌ها حاکی از آن است که از هر 6 بارداری، 1 مورد به سقط جنین ختم می‌شود. دلایل شناخته‌شده زیادی وجود دارد، از مشکلات کروموزومی نوزاد تا عفونت در رحم.

با این حال، نزدیک به 50 درصد از سقط‌های اولیه بارداری بدون دلیل باقی می‌ماند. والدین اغلب برای کسب اطلاعات در مورد راه‌های سالم ماندن و کاهش خطر سقط جنین به متخصصین مراجعه می‌کنند.

سقط جنین در
شواهد زیادی وجود دارد که نشان می‌دهد تغییرات سبک زندگی – از جمله تغییر در رژیم غذایی، ترک سیگار و عدم مصرف الکل – قبل از باردار شدن و در مراحل اولیه بارداری – می‌تواند موثر باشد.

Juliette Ward، مامای Tommy می‌گوید: ما قویاً زوج‌ها را تشویق می‌کنیم که اگر تصمیم به بچه‌دار شدن دارند، سبک زندگی سالم را در طول بارداری و بعد از آن انتخاب کنند، و به این انتخاب‌های سالم ادامه دهند. با علم بر اینکه سبک زندگی سالم می‌تواند تفاوت قابل توجهی در کاهش خطر سقط جنین ایجاد کند، زوج‌ها می‌توانند با قدرت مسئولیت سلامت خود و کودک خود را بر عهده بگیرند.

مشاوره در مورد رژیم غذایی یکی از موضوعاتی است که ما با زنان باردار و تازه زایمان کرده، درمیان می‌گذاریم. ما می‌دانیم که از دست دادن نوزاد به ندرت نتیجه انتخاب سبک زندگی شخصی است، اما بسیاری از افراد می‌خواهند بدانند چگونه در دوران بارداری تا حد امکان سالم باشند. پیروی از یک رژیم غذایی سالم، مصرف مکمل‌هایی مانند ویتامین D و اسید فولیک، ورزش، و تلاش برای کاهش استرس همه چیزهایی است که افراد می‌توانند انجام دهند.  اما هنوز شواهد روشنی در مورد ارتباط بین انتخاب رژیم غذایی و سقط جنین وجود ندارد.

با توجه به این فقدان شواهد، هیچ دستورالعمل مبتنی بر شواهدی وجود ندارد که توصیه‌های غذایی را برای زنان و زایمان‌کنندگان یا شرکای آن‌ها بیان کند – چیزی که یافته‌های این بررسی نشان می‌دهد که می‌تواند تاثیر واقعی در کمک به افراد برای کاهش خطر داشته باشد.

تیم Tommy نتیجه‌گیری می‌کند که مطالعات بیشتری مورد نیاز است. به ویژه تحقیقاتی که به بررسی رژیم غذایی و ارتباط آن با خطر سقط جنین می‌پردازد. همچنین تحقیقاتی که می‌تواند به طور دقیق تخمین بزند که تغییر در رژیم غذایی چقدر می‌تواند در مراحل بحرانی بارداری موثر باشد.

همچنین بخوانید:

مرجع: “ارتباط بین الگوهای غذایی و خطر سقط جنین: مرور سیستماتیک و متاآنالیز” توسط Yealin Chung M.B.B.S، M.R.C.O.G، Pedro Melo Ph.D.، M.R.C.O.G، Oonagh Pickering B.Sc، Rima Dhillon-Smith Ph.D. .، M.R.C.O.G، Arri Coomarasamy M.D، F.R.C.O.G و Adam Devall Ph.D.، 13 آوریل 2023، باروری و عقیمی.

این مطالعه توسط مرکز ملی تحقیقات سقط جنین تامی تامین شد.

مترجم: شقایق مرتاضی

منبع

از این مطلب چقدر راضی بودید؟

روی ستاره کلیک کنید تا نظرتون ثبت بشه

0 / 5. تعداد رای دهندگان: 0

تا حالا امتیازی برای این مطلب ثبت نشده؛ با ثبت نظرتون مارو خوشحال می‌کنید

2 دیدگاه در “چگونه غلات و لبنیات می‌توانند خطر سقط جنین را کاهش دهند؟

  1. کاربر ژنیران میگوید:

    با سلام
    دوره های آنلاین شما با کدام نرم افزار برگزار میشوند؟
    ممنون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *