شیشه قهوه ای ضد نور آزمایشگاهی

شیشه قهوه ای ضد نور آزمایشگاهی

اهمیت شیشه قهوه ای ضد نور آزمایشگاهی

بشر (Beakers)، ظروف پتری (Petri )، ویال (vials)، بورت (burettes) و سیلندر (cylinders)، در میان سایر ظروف شیشه‌ای، همیشه حتی در کوچکترین آزمایشگاه‌ها نیز وجود داشته است. این به دلیل خواص بی اثر آن است که به مولکول‌های شیمیایی اجازه می‌دهد تا به درون آن وارد شوند. بطری‌ها و کوزه‌های شیشه قهوه‌ای ضد نور برای هدف‌های مختلف بسیار محبوب هستند.

شیشه قهوه‌ای ضد نور مخصوص قطره چکانی را می‌توان از هر ماده‌ای ساخت و به طور خاص بر اساس رنگ آنها نامگذاری می‌شود. همه چیز از آبجو گرفته تا مواد دارویی را می‌توان با شیشه قهوه‌ای ضد نور حفظ کرد.

بطری قهوه ای ضد نور آزمایشگاهی

شیشه‌ها و بطری‌های شیشه ای قهوه ای ضد نور چگونه تولید می‌شوند

برای درک ویژگی‌های متمایز شیشه قهوه ای ضد نور، داشتن درک اولیه از نحوه تولید شیشه لازم است. شیشه شکلی مایع از ماسه است که گرم شده و در قالب ریخته شده است. روش اصلی به شرح زیر است:

مرحله 1- درجه حرارت بالایی به مخلوطی از ماسه، خاکستر سودا و سنگ آهک داده می‌شود.

مرحله 2- مواد دیگری به مخلوط مذاب اضافه می‌شود تا رنگ و کیفیت مشخصی به آن بدهد.

مرحله 3- شیشه مایع توسط کارگران و ماشین آلات به بطری، فنجان یا هر شکل دیگری قالب گیری می‌شود.

مرحله 4- شیشه با سرد شدن به شکل جدید قالبی که در آن بوده است در می‌آید.

افزودن آهن، گوگرد و کربن به مخلوط مذاب باعث تولید شیشه کهربایی می‌شود. این مواد به شیشه کهربایی رنگ متمایزی می‌دهند.

اهمیت شیشه قهوه‌ای ضد نور در آزمایشگاه‌های علمی

مزایای شیشه و بطری های قهوه ای ضد نور آزمایشگاهی

  • ظروف شیشه قهوه ای ضد نور مزایای مختلفی دارد:
  • از آنجایی که شیشه تقریباً خنثی است، مواد شیمیایی را به هر چیزی که در داخل آن قرار می‌دهد تجزیه یا نشت نمی‌دهد.
  • شیشه معمولا مقرون به صرفه است، زیرا از منابع در دسترس ساخته شده است.
  • حرارت دادن و تعدیل دمای شیشه قهوه ای ضد نور و افزودن فلزات و مواد معدنی مختلف به شیشه در طول فرآیند تولید بسیار راحت است.
  • شیشه کندتر از فلز گرما را هدایت می‌کند. در نتیجه، اگر می‌خواهید مایعی را تا زمانی که ممکن است سرد نگه دارید، شیشه قهوه‌ای اغلب گزینه بهتری است.
  • شیشه قهوه ای همچنین مانع ورود نور آبی و سایر طول موج‌های نور کمتر از 450 نانومتر به داخل شیشه می‌شود. در نتیجه برای نگهداری مواد حساس به نور عالی است.

این شیشه به دلیل رنگ زیبا و جذابش و همچنین مزایای سودمند آن شناخته شده است. وقتی طراحان و دکوراتورها در تلاش برای ایجاد تعادل بین سبک روستیک و معاصر هستند، شیشه قهوه ای (کهربایی) تقریباً در هر جایی قابل استفاده است.

موارد استفاده از بطری‌های کهربایی شیشه‌ای

اگرچه آنها معمولاً برای آبجو و مصارف دارویی استفاده می‌شوند، اما ممکن است کاربردهایی گسترده‌تر از آنچه فکر می‌کنید داشته باشند. شربت‌های دارویی بدون نسخه، نوشابه‌های گازدار، الکل، اسانس‌ها و غیره معمولاً در بطری‌های شیشه‌ای کهربایی ریخته می‌شوند.

موادی را که نور و اشعه ماوراء بنفش که می‌تواند بر محتویات آن اثر بگذارد را در بطری‌ها و شیشه های قهوه ای نگه‌داری می‌کنند. بطری‌ها و شیشه‌های کهربایی در اشکال و اندازه‌های مختلف و همچنین موارد مختلفی وجود دارند.

قهواه‌ای بودن شیشه‌های آبجو تصادفی نیست. فوتواکسیداسیون (Photooxidation) محتویات ضروری آبجو را تجزیه می‌کند و آنها را به مولکولی به نام MBT تبدیل می‌کند که به آن عطر و طعمی می‌دهد که به آبجو مسموم شبیه است. شیشه قهوه‌ای یک انتخاب عالی برای نگهداری آبجو است.

اهمیت شیشه قهوه‌ای ضد نور در آزمایشگاه‌های علمی

شیشه کهربایی همچنین برای نگهداری ایمن برخی از دارو‌ها بسیار ضروری است. داروخانه‌ها برای نگهداری بیشتر اقلام شیمیایی خود از ویال‌های (vials) شیشه ای کهربایی کوچک استفاده می‌کنند که ممکن است بطری‌های شیشه‌ای کهربایی 500 میلی‌لیتری باشند. تا همین اواخر آنتی‌بیوتیک‌ها، قطره‌های چشمی و داروهای مختلف همگی در شیشه‌های قهوه‌ای بسته‌بندی می‌شدند.

علی‌رغم این واقعیت که تعدادی از این داروها اکنون در بطری‌های پلاستیکی بسته‌بندی می‌شوند، شیشه قهوه ای هنوز به طور گسترده مورد استفاده قرار می‌گیرد، به ویژه با توجه به نگرانی‌ها در مورد نشت مواد شیمیایی از بطری‌های پلاستیکی. به همین دلیل است که این شیشه‌ها یک گزینه محبوب برای نگهداری داروهای خانگی نیز می‌باشند.

روغن‌ها نیز یکی دیگر از موادی هستند که معمولاً در شیشه کهربایی نگهداری می‌شوند. اکسیداسیون نوری (Photooxidation) می‌تواند باعث ایجاد واکنش‌هایی شود که خاصیت این روغن‌ها را تغییر می‌دهد که با بوییدن آن‌ها قابل تشخیص است. طعم دهنده‌های آشپزی مانند عصاره وانیل اغلب به همین منظور در شیشه قهوه‌ای نگهداری می‌شوند.

روغن‌ها را نباید در پلاستیک نگهداری کرد زیرا برخی از آنها مولکول‌های پلاستیک را تجزیه می‌کنند و در نتیجه با آن ترکیب می‌شوند. شیشه کهربایی یک انتخاب عالی برای نگهداری روغن‌ها است زیرا هم محافظ و هم بی اثر است.

با استفاده از ظروف شیشه ای قهوه ای می‌توان از کیفیت، تازگی و ارزش محصول محافظت کرد. شیشه های کهربایی برای سال‌های متمادی قابلیت نگهداری دارند.

جهت خرید و یا استعلام قیمت با ما تماس بگیرید یا در واتسپ پیام بزارید

02186073470

همچنین بخوانید:

مترجم: بهار کنعانی

منبع

از این مطلب چقدر راضی بودید؟

روی ستاره کلیک کنید تا نظرتون ثبت بشه

5 / 5. تعداد رای دهندگان: 4

تا حالا امتیازی برای این مطلب ثبت نشده؛ با ثبت نظرتون مارو خوشحال می‌کنید