بر اساس تحقیقات جدید دانشگاه فلوریدا، شیر مادران شیرده واکسینه شده در برابر کووید-19، حاوی مقدار قابل توجهی آنتی بادی است که ممکن است به محافظت از نوزادان در برابر بیماری کمک کند. جوزف لارکین (Joseph Larkin III)، دارای دکترای تخصصی، نویسنده عالیرتبه این مطالعه، و استادیار بخش UF/IFAS در قسمت میکروبیولوژی و علوم سلولی میگوید: «یافته های ما نشان میدهد که واکسیناسیون منجر به افزایش قابل توجه آنتی بادیها علیه SARS-CoV-2 -ویروسی که باعث کووید-19 میشود- در شیر مادر شده و چیزی که ما در تلاش برای تأیید آن در تحقیقات جاری خود هستیم، این است که مادران واکسینه شده می توانند این ایمنی را به نوزادان خود منتقل کنند.»
هنگامی که نوزادان به دنیا میآیند، سیستم ایمنی بدن آنها توسعه نیافته است ، بنابراین مبارزه با عفونت ها به تنهایی برای آنها دشوار میشود. جوزف نئو (Josef Neu) دارای دکترای پزشکی، یکی از نویسندگان همکار در این مطالعه و استاد دانشکده پزشکی UF در بخش اطفال قسمت نوزادان، گفت: «همچنین آنها اغلب برای پاسخ کافی به انواع مشخصی از واکسنها بسیار کوچکاند.»
نئو توضیح داد: «در این دوره آسیبپذیر، شیر مادران شیرده امکان «ایمنی غیرفعال» را برای نوزادان فراهم میکند.
نئو گفت: «شیر مادر را مانند جعبه ابزاری بدانید که پر از ابزارهای مختلف است که به آمادهسازی نوزاد برای زندگیکردن کمک میکند. واکسیناسیون ابزار دیگری را به جعبه ابزار اضافه می کند، ابزاری که توانایی ویژه در پیشگیری از بیماری کووید-19 دارد. نتایج مطالعه ما به جد نشان می دهند که واکسن می تواند به محافظت از هم مادر و هم نوزاد کمک کند؛ یکی دیگر از دلایل قانع کننده برای واکسیناسیون زنان باردار و یا شیرده.»
این مطالعه بین دسامبر 2020 تا مارس 2021 انجام شد، زمانی که واکسن های فایزر و مدرنا برای اولین بار در دسترس کارکنان مراقبتهای بهداشتی قرار گرفت.
در این مطالعه، محققان 21 کارمند مراقبتهای بهداشتی که شیرده بودند و هرگز به کووید-19 مبتلا نشده بودند را استخدام کردند. تیم تحقیقاتی سه بار از شیر و خون مادران نمونه برداری کردند: قبل از واکسیناسیون، بعد از دوز اول و بعد از دوز دوم.
لورن استافورد (Lauren Stafford) دانشجوی دکترا در آزمایشگاه لارکین (Larkin) گفت: «ما شاهد پاسخ قوی آنتی بادی در خون و شیر مادر بعد از دوز دوم بودیم-حدود صد برابر افزایش در مقایسه با سطوح قبل از واکسیناسیون-»
ویویان والکارس (Vivian Valcarce)، دارای دکترای پزشکی، رزیدنت بخش اطفال دانشکده پزشکی UF، قسمت نوزادان گفت: «این سطوح همچنین بالاتر از سطوح مشاهده شده پس از عفونت طبیعی با ویروس است.» والکارس و استافورد نویسندگان اصلی یافته های این مطالعه هستند.
والکارس گفت: «واکسیناسیون مادران برای محافظت از نوزادان چیز جدیدی نیست.»
او گفت: «به طور معمول، مادران باردار در برابر سیاه سرفه و آنفولانزا واکسینه می شوند، زیرا اینها می توانند بیماریهای جدی برای نوزادان باشند. نوزادان هم میتوانند به کووید-19 مبتلا شوند، بنابراین واکسیناسیون معمول مادران در برابر این ویروس می تواند چیزی باشد که در آینده شاهد آن هستیم.
با در نظر گرفتن این موضوع، تیم تحقیق در حال بررسی این موضوع است که چگونه شیر مادر حاوی آنتی بادی های کووید-19 که از طریق واکسیناسیون بدست آمده است، نوزادانی که از شیر استفاده میکنند را محافظت میکند.
لارکین گفت: «ما دوست داریم بدانیم که آیا نوزادانی که از شیر مادر حاوی این آنتی بادیها استفاده میکنند، در برابر کووید-19 شخصا محافظت ایجاد میکنند یا خیر. علاوه بر این، ما همچنین می خواهیم درباره خود آنتی بادی ها بیشتر بدانیم؛ مانند مدت زمان وجود آنها در شیر مادر و میزان موثر بودن آنها در خنثیسازی ویروس.»
نئو گفت: «آزمایشگاه وی همچنین به بررسی کاربردهای درمانی بالقوه شیر مادران واکسینه شده، علاقهمند است.
اگر سوالات بیپاسخ را کنار بگذاریم، محققان از نتایج اولیه خود هیجان زده و امیدوار شده اند.
استافورد (Stafford) که در رشته میکروبیولوژی و علوم سلولی در دانشکده علوم کشاورزی و علوم زیستی UF/IFAS تحصیل میکند، گفت: «هنوز درحال آموختن چیزهای زیادی درباره شیر مادر و مزایای آن هستیم و این چیزی است که این تحقیق را بسیار جذاب می کند-نه تنها برای ما دانشمندان، بلکه برای افراد غیرعلمی.»
نئو گفت: «ما همچنین از مشاهده بسیاری از مطالعات همزمان دیگر در سراسر جهان، که آنتی بادی های شیر مادران واکسینه شده را نشان می دهند، بسیار هیجانزده هستیم. این بدان معناست که مطالعه ما مجموعه ای از شواهد بسیار را تایید می کند.»
ترجمه: ستایش بصیری