سبزیجاتی که نباید هیچگاه خام مصرف کنید

اخبار سلامتی

 

می‌دانیم که یکی از اجزای مهم یک رژیم غذایی سالم را سبزیجات تشکیل می‌دهند. بسیاری از سبزیجات مانند کلم بروکلی، فلفل و هویج وقتی خام مصرف شوند بسیار مفیدتر هستند. با این حال، اگر برخی سبزیجات را به شکل نادرست مصرف کنید، می‌توانند شما را بیمار کنند یا مشکلاتی برایتان ایجاد کنند.

بنابراین، ببینیم که کدامیک از مواد غذایی را برای حفظ سلامتی خود باید بصورت پخته مصرف کنیم؟
سیب زمینی
سیب زمینی احتمالا یکی از شناخته شده‌ترین سبزیجاتی است که در صورت خام خوردن می‌تواند خطرآفرین باشد.

سیب‌ زمینی حاوی سولانین است که با دوز مشخصی می‌تواند کشنده باشد، اما برای رسیدن به دوز خطرناک باید مقدار زیادی سیب زمینی خام بخورید. گفته می‌شود، خوردن سیب زمینی نپخته می‌تواند باعث ایجاد بیماری شود، بنابراین بهتر است آن‌ را کاملاً بپزید.
لوبیا قرمز
لوبیا قرمز حاوی ماده شیمیایی به نام فیتوهماگلوتینین است که حتی در دوزهای کم می‌تواند باعث تهوع و استفراغ شدید شود.

این سم حدود 1 درصد از لوبیا نپخته را تشکیل می‌دهد و تنها چهار یا پنج دانه لوبیا برای ایجاد عارضه کافی است. خوشبختانه، جوشاندن لوبیا سموم آن را از بین می‌برد، اما همیشه باید آب را پس از جوشیدن دور بریزید تا مطمئن شوید که چیزی از آن آب را به مصرف نمی‌رسانید.

کاساوا

سبزیجاتی

همچنین اخبار بیشتری بخوانید:

غذاهای خوشمزه‌ای که برای قلب شما مفید هستند

گریپ فروت سرشار از مواد مغذی می‌باشد و بر سلامت افراد تاثیر مثبتی می‌گذارد

کاساوا که نوعی ریشه‌ی خوراکی حاوی نشاسته می‌باشد، محتوای بالای سیانید در آن می‌تواند منجر به حالت تهوع شدید، سطح ید پایین، و در شرایط شدید، فلجی یا مرگ شود. کاساوا همچنین ممکن است حاوی آفت کش‌ها و فلزات کمیاب باشد، زیرا آن‌ها به راحتی آلاینده‌ها را در حین رشد جذب می‌کنند.

خیساندن و جوشاندن کامل همه این‌ها را از این گیاه پاک می‌کند، اما حتما بعد از جوشاندن آب را دور بریزید تا از خوردن هر گونه مواد شیمیایی خطرناک جلوگیری کنید.
قارچ‌ها
درست است که آن‌ها را نمیتوان کاملا جزء دسته‌ی سبزیجات دانست، اما قارچ‌ها هنوز هم یکی از مواد غذایی‌ای هستند که همیشه باید قبل از استفاده آن‌ را بپزید.

در حالی که بیشتر قارچ‌هایی که از فروشگاه خریداری می‌شوند در صورت خام خوردن علائم خفیفی ایجاد می‌کنند، پختن قارچ مواد مغذی بیشتر و طعم بهتر آن را به همراه دارد. با این حال، قارچ‌های وحشی به طور کلی یک موضوع متفاوت هستند. تا زمانی که 100% از غیرسمی بودن آن مطمئن نیستید، نباید آن‌ها را خام یا پخته مصرف کنید. ارزش ریسک کردن را ندارد.
میوه‌ی گیاه آقطی
این میوه که در صنعت شراب سازی و مرباسازی استفاده می‌شود،مطمئناً جایگاه خود را در یک رژیم غذایی سالم دارد، با این وجود اگر ابتدا آن را نپزید باعث ایجاد مشکل می‌شود. آن‌ها حاوی لکتین‌هایی هستند که در صورت خام خوردن باعث تهوع، استفراغ و اسهال می‌شوند.

وقتی این میوه از طبیعت چیده می‌شود، مشتقات سیانید نیز دارد که می‌تواند در مقادیر زیاد خطرناک باشد. مانند سایر غذاها، با جوشیدن آن‌ها را از شر سموم خلاص می‌کند و آن‌ها را برای خوردن بی خطر می‌کند.

در حالی که تمام غذاهای ذکر شده در صورت خام خوردن می‌توانند خطرناک باشند، نیاز نیست که آن‌ها از رژیم غذایی حذف کنید. همه‌ی آن‌ها وقتی درست تهیه شوند خوشمزه و بسیار مغذی هستند، بنابراین مطمئن شوید که آن‌ها کاملاً پخته می‌شوند، سپس می‌توانید هر زمان که دوست دارید از خوردن آن‌ها لذت ببرید.
منبع

 

مترجم:شقایق مرتضی

همچنین مطالب مرتبط بیشتری مطالعه کنید:

متابولیسم

آکریل آمید

از این مطلب چقدر راضی بودید؟

روی ستاره کلیک کنید تا نظرتون ثبت بشه

5 / 5. تعداد رای دهندگان: 1

تا حالا امتیازی برای این مطلب ثبت نشده؛ با ثبت نظرتون مارو خوشحال می‌کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *