اخبار سلامتی
آیا هر روز از خمیر دندان استفاده میکنید؟ البته که انجامش میدید! واقعیت اینجاست برخی از مواد تشکیل دهنده محصولات معمولی و روزمره به طور کامل آزمایش نشدهاند.
از آنجایی که خمیردندان جزء اصلی زندگی شماست، مهم است که بدانید چه چیزی را در دهان خود قرار میدهید، زیرا اغلب از آن استفاده میکنید. این رخداد به ویژه در صورت داشتن فرزند صادق است، زیرا کودکان بیشتر احتمال دارد خمیر دندان را ببلعند.
بنابراین، هنگام خرید خمیر دندان، از چه موادی باید اجتناب کنید؟
رنگهای مصنوعی
رنگهای موجود در خمیردندان باعث میشود خمیردندانی که روی مسواک میگذارید رنگارنگ به نظر برسد، اما این باعث سلامت آنها نمیشود. برخی از رنگها از قطران نفتی یا زغال سنگ (موادی که با انواع خاصی از سرطان مرتبط هستند) به دست میآیند. چه کسی میداند که اگر هر روز مقدار کمی از آن را ببلعید چه خطراتی برای سلامتی شما به همراه خواهد داشت؟ چرا وقتی خمیردندانهایی وجود دارند که رنگ یا رنگ مصنوعی ندارند، از این آنها استفاده نکنید؟
برای جلوگیری از رنگهای مصنوعی، به جای استفاده از این مواد شیمیایی، به دنبال رنگهای طبیعی مانند پودر آب چغندر یا پودر زردچوبه باشید. برای اینکه بفهمید خمیردندان شما حاوی رنگهای مصنوعی است یا خیر، لیست مواد تشکیل دهنده را برای این نام های رایج بررسی کنید.
خوشبختانه، خمیر دندانهایی وجود دارند که حاوی این رنگها نیستند، به صورت آنلاین و در برخی از بازارهای مواد غذایی طبیعی و فروشگاههای مواد غذایی سالم موجود است.
دی اتانول آمین (DEA)
دی اتانول آمین (DEA) یک ماده شیمیایی است که در بسیاری از محصولات از جمله خمیر دندان استفاده میشود. این ماده یک مشتق پتروشیمی است که گاهی اوقات به عنوان سورفکتانت، امولسیفایر، عامل کف کننده و غلیظ کننده به محصولات اضافه میشود. همچنین در لوازم آرایشی، شامپوها و صابونها وجود دارد. در خمیردندان به جلوگیری از تجمع جرم و کاهش پلاک کمک میکند، اما جنبههای منفی نیز دارد.
همچنین اخبار بیشتری بخوانید:
تحقیقات جدید نشان میدهد که پروبیوتیکها میتوانند به کاهش افسردگی کمک کنند
انجمن دندانپزشکی آمریکا (ADA) همچنین توصیه میکند از خمیردندان حاوی DEA اجتناب کنید، زیرا میتواند با سایر مواد واکنش داده و نیتروزامینهایی را تشکیل دهد که برای انسان سمی هستند. این امکان وجود دارد که دی اتانول آمین (DEA) ممکن است اثرات سرطان زا داشته باشد و باعث واکنشهای آلرژیک شود، به ویژه در افرادی که شرایط سلامت خاصی دارند. به علاوه، نگرانیهایی وجود دارد که این یک اختلال هورمونی است.
سولفات لورل سدیم (SLS)
سدیم لوریل سولفات (SLS) یک سورفکتانت است که به ترکیب آب و چربی کمک میکند. همچنین به عنوان عامل کف کننده در برخی از محصولات مراقبت شخصی از جمله خمیر دندان، شامپو و صابون استفاده میشود.
SLS تمرکز بسیاری از مطالعات بوده است که آن را با تحریک پوست و سایر مشکلات سلامتی مرتبط میدانند اما هنوز توسط FDA بیخطر تلقی میشود، زیرا هیچ مطالعه علمی به وضوح نشان نداده است که SLS باعث سرطان یا سایر بیماریهای جدی میشود. با این حال، این دو ماده با آفت دهان و سایر تحریکات دهان مرتبط هستند، بنابراین بهتر است در صورت امکان از آنها اجتناب کنید.
تریکلوزان
تریکلوزان یک عامل ضد باکتری و ضد قارچ است که زمانی یکی از افزودنیهای رایج خمیردندان بود. همچنین یک کنترل کننده هورمون و یک آفت کش ثبت شده است که باعث ناباروری و سایر مسائل در موجودات میشود.
همچنین شواهدی وجود دارد که تریکلوزان میکروبیوم روده را مختل میکند، باکتریهای سالمی که در روده شما زندگی میکنند و به حفظ تعادل کمک میکنند. سازمان غذا و دارو، تریکلوزان را در صابونهای ضد باکتری در سال 2016 و در خمیر دندان در سال 2019 ممنوع کرد. با این حال، اگر خمیر دندان تهیه کردهاید و هنوز بستههای قدیمیتری در اطراف خود دارید، ممکن است حاوی تریکلوزان باشند.
با توجه به هشدار انجمن دندانپزشکی آمریکا، دلیل دیگری برای اجتناب از تریکلوزان وجود دارد، تریکلوزان میتواند باعث التهاب لثه و زبان شود و سطح pH دهان شما را تغییر دهد که منجر به افزایش حساسیت و خشکی میشود.
اکسید تیتانیوم
دی اکسید تیتانیوم یک عنصر رایج در خمیر دندان است. برای سفید کردن دندانها و کاهش تجمع جرم استفاده میشود، اما این ماده همچنین میتواند دندانها و لثههای شما را تحریک کند. همچنین یک عنصر در ضد آفتاب و رنگ است.
اگر دندانهای حساسی دارید، از محصولاتی که حاوی دی اکسید تیتانیوم هستند، که به نام تیتانیا نیز شناخته میشود، اجتناب کنید. اگرچه شواهدی مبنی بر اینکه مقادیر کم دی اکسید تیتانیوم باعث آسیب میشود وجود ندارد، بحثهایی در مورد میزان ایمن بودن آن وجود دارد. اگر دندانهای حساسی داشته باشید وجود این ماده مشکل آفرین است.
شیرین کنندههای مصنوعی
اگرچه ارتباط قوی بین شیرین کنندههای مصنوعی و سرطان ثابت نشده است، مطالعات نشان میدهد که شیرین کنندههای مصنوعی ممکن است میکروبیوم روده را مختل کنند. بنابراین حتی اگر ممکن است خمیر دندان طعم خوبی بدهد، بهتر است از مصرف آنها در غذاها و خمیردندان خودداری کنید.
نتیجه
شرکتهای زیادی وجود دارند که از مواد مشکوک استفاده میکنند. و در حالی که ممکن است فکر کنید، “اما من دندان هایم را خیلی سریع مسواک می زنم، این مواد واقعاً چگونه میتوانند روی من تأثیر بگذارند؟” واقعیت این است که اگر هر روز با خمیر دندان حاوی مواد خطر زا مسواک بزنید، میتواند به سلامتی شما آسیب برساند و نگرانیهایی در مورد استفاده کودکان از آن وجود دارد. محصولات طبیعی زیادی وجود دارند که میتوانند اثرات پاک کنندگی مشابهی با همتایان شیمیایی خود داشته باشند. بنابراین دفعه بعد که برای خرید خمیردندان اقدام کردید، بستهبندی آنها را بخوانید و یکی را انتخاب کنید که فقط مواد ایمن داشته باشد!
مترجم : محمدمعین باشی
سلام آیا برای افراد سلیاک خمیر دندان خاص موجود است
بله، افراد مبتلا به بیماری سلیاک باید در انتخاب خمیر دندان نیز دقت کنند تا از محصولاتی استفاده کنند که حاوی گلوتن نباشند. بیماری سلیاک یک اختلال خودایمنی است که در آن مصرف گلوتن موجب التهاب و آسیب به روده کوچک میشود. گلوتن معمولاً در محصولات حاوی گندم، جو و چاودار یافت میشود، اما ممکن است به طور نامحسوس در بسیاری از دیگر محصولات، از جمله خمیر دندانها نیز وجود داشته باشد.
چرا باید خمیر دندان بدون گلوتن استفاده کنید؟
حتی اگر خمیر دندان قرار نیست بلعیده شود، باز هم ممکن است مقادیر کمی از آن در هنگام مسواک زدن بلعیده شود. این میتواند برای فرد مبتلا به سلیاک کافی باشد تا واکنش آلرژیک یا التهابی ایجاد کند.
چگونه خمیر دندان مناسب انتخاب کنیم؟
بررسی برچسبها: همیشه برچسب محصولات را برای تأیید نداشتن گلوتن بررسی کنید. بسیاری از شرکتها بر روی بستهبندی خود اشاره میکنند که محصولشان بدون گلوتن است.
تماس با سازنده: اگر اطلاعات کافی در برچسب محصول نباشد، بهتر است با شرکت سازنده تماس بگیرید و در مورد محتوای گلوتن سؤال کنید.
جستجوی تاییدیهها: خمیر دندانهایی که دارای تأییدیههای سازمانهای معتبر مانند انجمن بیماری سلیاک هستند، معمولاً انتخابهای مطمئنتری هستند.
مارکهای معروف بدون گلوتن
برخی از برندهای خمیر دندان که محصولات بدون گلوتن تولید میکنند شامل Tom’s of Maine و Sensodyne هستند که اغلب محصولات آنها بدون گلوتن میباشد. این مارکها به خوبی در دسترس هستند و برچسبهای آنها اغلب نشاندهنده عدم وجود گلوتن است.