مصرف بیش از حد چربی و شکر در دوران کودکی می تواند میکروبیوم بدن او را برای مادام العمر تغییر دهد ، حتی اگر بعد ها به مصرف غذاهای سالم روی آورد.
مطالعه انجام شده توسط محققان UC Riverside که بر روی موش ها انجام شد، نشان داد که در موش هایی که از نوجوانی رژیم غذایی ناسالم داشتند، در بلوغ، تعداد و تنوع باکتری های روده آن ها کاهش قابل توجهی داشته است.
تئودور گارلند ، فیزیولوژیست تکاملی UCR توضیح داد: “ما روی موش ها مطالعاتی را انجام دادیم، اما تأثیری که در آن ها مشاهده کردیم مشابه با بچه هایی که رژیم غذایی غربی دارند، یعنی چربی و قند زیادی دارد و میکروبیوم روده آن ها تا شش سال بعد از بلوغ هنوز تحت تأثیر آن قرار دارد.”
میکروبیوم به تمام باکتری ها، قارچ ها ، انگل ها و ویروس هایی گفته می شود که در سطح و یا درون یک انسان یا حیوان زندگی می کنند. بیشتر این میکروارگانیسم ها در روده ها یافت می شوند و بیشتر آنها مفید هستند. این میکروبیوم ها باعث تحریک سیستم ایمنی بدن، تجزیه غذا و سنتز ویتامین های اصلی می شوند.
در یک بدن سالم ، تعادل موجودات زنده بیماری زا و مفید وجود دارد. اگر این تعادل از طریق استفاده آنتی بیوتیک ها، بیماری یا رژیم غذایی نادرست به هم بخورد، بدن می تواند مستعد بیماری شود.
در این مطالعه ، تیم گارلند پس از تقسیم موش های خود به چهار گروه ، به دنبال تأثیر رژیم غذایی بر روی میکروبیوم بودند. نیمی با رژیم غذایی استاندارد و سالم و نیمی با رژیم غذایی غربی که سلامت کمتری دارد. نیمی دیگر با ورزش و نیمی دیگر بدون ورزش
بعد از سه هفته گذشت از این رژیم ها ، همه موش ها به یک رژیم غذایی استاندارد و بدون هیچگونه ورزشی بازگشت داده شدند که حالت معمول نگهداری موش ها در آزمایشگاه است.
آنها دریافتند که تعداد باکتری هایی مثل Muribaculum روده، به میزان ورزش انجام شده توسط موش ها نیز بستگی دارد این باکتری ها در متابولیسم کربوهیدرات نقش دارند.
تجزیه و تحلیل های صورت گرفته نشان داد که باکتری های روده به میزان فعالیت موش حساس هستند. تعداد باکتری های Muribaculum در موش هایی كه از یك رژیم استاندارد استفاده می كردند و فعالیتی نداشتند افزایش داشت در حالی که در موش هایی كه رژیم پرچربی داشتند ، چه دارای فعالیت ورزشی و چه بدون آن، كاهش داشت.
به طور کلی ، محققان UCR دریافتند که رژیم غذایی غربی در اوایل زندگی اثرات طولانی مدت تری نسبت به ورزش در اوایل زندگی بر روی میکروبیوم دارد.
گارلند بیان کرد “آنچه حائز اهمیت است این است نه تنها آنچه که مصرف می کنید بر شما اثر گذار است بلکه آنچه در کودکی نیز مصرف کردید بر شما اثر گذار است.”