گیاهخواران 50 درصد بیشتر از گوشتخواران در معرض خطر شکستگی لگن هستند.

گیاهخواران 50 درصد بیشتر از گوشتخواران در معرض خطر شکستگی لگن هستند.

خلاصه: یک مطالعه توسط دانشگاه لیدز نشان داده است که گیاهخواران 50 درصد بیشتر از گوشتخواران در معرض خطر شکستگی لگن هستند. در این تحقیق با تجزیه و تحلیل داده‌های بیش از 400000 نفر، محققان به این نتیجه رسیدند که این خطر در بین هردو جنس مردان و زنان وجود دارد.

یک مطالعه اخیرا نشان داده ‌است که گیاهخواران، صرف نظر از جنسیت، 50 درصد بیشتر از گوشتخواران معمولی در معرض خطر شکستگی لگن هستند. دلایل بالقوه ممکن است شامل BMI پایین و دریافت ناکافی پروتئین باشد، با این حال مزایای سلامتی رژیم گیاهخواری همچنان می تواند از خطرات آن بیشتر باشد.

شکستگی لگن

بر اساس نتایج یک مطالعه جدید، هم مردان و هم زنانی که از رژیم گیاهخواری پیروی می‌کنند، در مقایسه با افرادی که به طور منظم گوشت می‌خورند، 50 درصد بیشتر در معرض خطر شکستگی لگن قرار دارند.

قبل از این مطالعه، مشخص شد که زنان گیاهخوار در معرض خطر شکستگی لگن هستند، اما دلایل دقیق آن نامشخص بود. علاوه بر این مورد، مطالعات قبلی که تأثیر گیاه‌خواری را بر خطر شکستگی استخوان در مردان را بررسی می‌کردند در مقیاس کوچک بودند و نتایج غیرقابل‌قطعی داشتند.

بررسی اجمالی مطالعه

این مطالعه که توسط محققان دانشگاه لیدز انجام شد، داده های 413914 فرد، اعم از زن و مرد را مورد تجزیه و تحلیل قرار داد. این اولین مطالعه‌ای است که نشان می‌دهد مردان گیاهخوار، مانند زنان گیاهخوار، در مقایسه با افرادی که به طور منظم گوشت مصرف می‌کنند، با خطر بیشتری برای شکستگی لگن روبرو هستند. این مطالعه همچنین عوامل موثر در افزایش این خطر را در گیاهخواران – چه مرد و چه زن – شناسایی کرد.

شرکت کنندگان در این مطالعه که بین سال‌های 2006 تا 2010 به عنوان بخشی از پروژه بیوبانک انگلستان استخدام شده بودند، اطلاعات رژیم غذایی خود را ارائه کردند. آنها به عنوان گوشت خواران معمولی (مصرف گوشت پنج بار یا بیشتر در هفته)، گوشت خواران گاه به گاه (مصرف گوشت کمتر از پنج بار در هفته)، ماهی خواران (مصرف ماهی اما نه گوشت)، یا گیاهخواران (مصرف لبنیات اما نه ماهی و گوشت) طبقه بندی شدند.

داده‌های شرکت‌کننده‌ها متعاقباً با سوابق بیمارستانی آنها در ثبت موارد شکستگی لگن تا سال 2021 بررسی شد.

نتایج این مطالعه در مجله دانشگاهی BMC Medicine تحت عنوان “خطر شکستگی لگن در گوشت خواران، ماهی خواران و گیاهخواران: یک مطالعه آینده نگر بر روی 413914 شرکت کننده در بیوبانک بریتانیا” منتشر شد.

یافته‌های مطالعه

از میان 413914 شرکت کننده، 3503 مورد شکستگی لگن وجود داشت که نشان دهنده میزان بروز کلی کمتر از یک درصد (0.8 درصد) است.

اگرچه خطر کلی شکستگی لگن پایین بود، اما خطر نسبی برای گیاهخواران در مقایسه با گوشت خواران معمولی قابل توجه بود. محققان دریافتند:

  • گیاهخواران (بدون توجه به جنسیت)، 50 درصد بیشتر از گوشت خواران معمولی در معرض خطر هستند.
  • هیچ تفاوتی در خطر بین گوشت خواران گاه به گاه و معمولی وجود نداشت.
  • ماهی‌خواران نسبت به گوشتخواران معمولی خطری با اختلاف (8٪) داشتند، اما این یک تفاوت غیر قابل توجه بود.

خطرات نسبی و موارد واقعی

دانشمندان پیش بینی کردند که به طور متوسط، ​​6.5 مورد گوشت خواران معمولی و 6.5 مورد گوشت خواران گاه‌گاه شکستگی لگن را تجربه می‌کنند، در حالی که 7 مورد در بین ماهی خواران و 9.5 مورد در بین گیاهخواران وجود دارد.

جیمز وبستر، محقق دکترا در دانشکده علوم غذایی و تغذیه که مسئول و رهبر این مطالعه بود، می‌گوید: «شکستگی‌های لگن یک مشکل رو به رشد در جامعه پیر است و می‌تواند باعث ایجاد شرایط ناتوان کننده سلامتی و از دست دادن کیفیت زندگی شود.

شکستگی استخوان لگن

این مطالعه نشان می‌دهد در حالی که گیاه‌خواران در مقایسه با گوشت‌خواران با خطر بیشتری برای شکستگی لگن روبرو هستند. این به معنای تنها 3 شکستگی بیشتر در هر 1000 نفر در طول 10 سال است. مزایای سلامتی رژیم گیاهخواری، از جمله کاهش خطر ابتلا به سرطان و بیماری‌های قلبی عروقی، ممکن است همچنان بر افزایش خطر شکستگی لگن برتری داشته باشد.»

علل بالقوه و توصیه ها

وبستر ادامه داد: «تحلیل ما نشان می‌دهد که BMI پایین ممکن است یک عامل کلیدی در افزایش خطر ابتلا به شکستگی باشد. علاوه بر این، گیاهخواران حدود 17 درصد کمتر از گوشت خواران به توصیه‌های پروتئینی عمل می‌کنند. بنابراین، از نتایج‌ مهم مطالعه ما این است که گیاهخواران باید اطمینان حاصل کنند که یک رژیم غذایی متعادل با پروتئین کافی دریافت می‌کنند و BMI در محدوده سالمی دارند. این عمل به گیاهخواران کمک می‌کند تا استخوان‌ها و ماهیچه‌های خود را از خطر بیشتر شکستگی حفظ کنند.»

پروفسور جانت کید، که سرپرستی گروه اپیدمیولوژی تغذیه در دانشگاه لیدز را برعهده دارد و بر این تحقیق نظارت دارد، گفت: «شکستگی لگن یک مسئله مهم در سلامتی فرد است و رژیم غذایی ممکن است نقشی در تأثیرگذاری بر خطر داشته باشد.

این تحقیق با استفاده از بیوبانک بزرگ بریتانیا، کار قبلی ما را تایید می‌کند و نشان می‌دهد که رژیم گیاه‌خواری خطر ابتلا به شکستگی لگن را در مقایسه با گوشت‌خواران معمولی در مردان و زنان افزایش می‌دهد. در حالی که رژیم‌های گیاهخواری دارای مزایای سلامتی هستند، درک کیفیت رژیم غذایی و تعادل مواد مغذی کلیدی ممکن است به کاهش خطر و بهبود سلامت استخوان در آینده کمک کند.»

همچنین بخوانید:

مترجم: حنانه بریمانی

منبع

از این مطلب چقدر راضی بودید؟

روی ستاره کلیک کنید تا نظرتون ثبت بشه

5 / 5. تعداد رای دهندگان: 2

تا حالا امتیازی برای این مطلب ثبت نشده؛ با ثبت نظرتون مارو خوشحال می‌کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *