گریپ فروت از آن دسته از میوههایی است که مردم یا عاشق آن هستند یا از آن متنفرند! اما اگر گریپ فروت به مزاج شما خوش میآید، میتوانید با خوردن آن به طور منظم بدنتان را تقویت کنید. همه مرکبات برای شما مفید هستند، اما گریپ فروتها از نظر فوایدی که برای سلامتی دارند در صدر جدول قرار میگیرند. متأسفانه، به علت تداخلی که این میوه با یک سری از داروها دارد، همهی افراد نمیتوانند گریپ فروت را نوش جان کنند اما اگر جز اینگونه افراد نیستید، خوردن منظم یک وعدهی گریپ فروت را به رژیم غذایی خود اضافه کنید، در عوض بدن شما از شما تشکر خواهد کرد.
گریپ فروت سرشار از مواد مغذی است
گریپ فروت نه تنها سرشار از مواد مغذی است بلکه کالری بسیار کمی نیز دارد. معمولا میوهها نسبت به سبزیجات دارای کالری بیشتری هستند، اما گریپ فروت حاوی قندهای طبیعی کمتری نسبت به بیشتر میوهها می باشد که آن را به یکی از کم کالریترین گزینههای موجود تبدیل میکند. مانند همه مرکبات، گریپ فروت سرشار از ویتامین C است، اما فواید آن به همین جا ختم نمیشود. همچنین منبع خوبی از فیبر، ویتامین A، تیامین و فولات است. گریپ فروت سرشار از آنتی اکسیدان است که به کاهش التهاب در سراسر بدن کمک میکند.
همچنین اخبار بیشتری بخوانید:
غذاهای خوشمزهای که برای قلب شما مفید هستند
سبزیجاتی که نباید هیچگاه خام مصرف کنید
گریپ فروت میتواند به کاهش وزن کمک کند
تحقیقات نشان دادهاند که اضافه کردن گریپ فروت به رژیم غذایی میتواند به کاهش وزن افراد کمک قابل توجهی کند. مزیت کمکالری و آبدار بودن به دلیل فیبر موجود در گریپ فروت است که باعث میشود شما احساس سیری کنید. هر غذای کمکالری که گرسنگی شما را برطرف میکند، کمک بسیار خوبی برای کاهش وزن است. بنابراین، گرچه به خودی خود این میوه باعث کم شدن وزن شما نمیشود، اضافه کردن گریپ فروت به یک رژیم غذایی متعادل قطعا شانس لاغر شدن شما را افزایش میدهد.
گریپ فروت سلامت قلب را بهبود میبخشد
بسیاری از تحقیقات نشان دادهاند که گریپ فروت سلامت قلب را بهبود میبخشد و شانس ابتلا به بسیاری از انواع بیماریهای قلبی را کاهش میدهد. گریپ فروت به صورت کاهش سطح کلسترول، به ویژه LDL یا کلسترول “مضر” عمل میکند. این مزیت تا حدودی به دلیل پتاسیم موجود در گریپ فروت است که فشار خون را کاهش میدهد و با فیبر بالایی که دارد به کاهش کلسترول کمک میکند. مقدار آنتی اکسیدانی بالای آن نیز احتمالاً از بیماری قلبی و سکته جلوگیری میکند.
گریپ فروت سرشار از آنتی اکسیدان است و میتواند به پیشگیری از بیماری سرطان کمک کند.
گریپ فروت سرشار از آنتی اکسیدان است
آنتی اکسیدانها با محافظت از سلولهای شما در برابر حمله رادیکالهای آزاد خطرناک، التهاب را کاهش میدهند. یکی از قویترین آنتی اکسیدانها، ویتامین سی است که میتواند به پیشگیری از مبتلا شدن به سرطان کمک کند. سایر آنتی اکسیدانها مانند بتاکاروتن، لیکوپن و فلاوانونها به کاهش احتمال برخی سرطانها و کاهش تومورهایی که ممکن است در حال حاضر وجود داشته باشند کمک میکنند.
گریپ فروت خطر تشکیل شدن سنگ کلیه را کاهش میدهد
اگر تا به حال سنگ کلیه داشتهاید، می دانید چه عذاب دردناکی میتواند ایجاد کند! آنها زمانی تشکیل میشوند که مواد زائد در کلیه ها جمع میشوند و سیستم ادراری را متبلور و مسدود میکنند. عامل اصلی سنگ کلیه اگزالات کلسیم است. اسید سیتریک موجود در گریپ فروت به حذف کلسیم از بدن کمک میکند و در عین حال با افزایش pH احتمال تشکیل سنگ کلیه را کاهش میدهد.
یادداشت سردبیر: همانطور که در نظرات این مقاله گفته شد، تحقیقات در مورد تأثیر گریپ فروت بر سنگ کلیه قطعی نیست. برخی از مطالعات آن را موثر میدانند، در حالی که برخی دیگر میگویند که در واقع خطر را افزایش میدهد. همانطور که در چکیده این تحقیق بیان شد، “در تحقیقات اپیدمیولوژیک مشخص شد که گریپ فروت خطر بیماری سنگ کلیه (KSD) را افزایش میدهد، اما در تحقیقات بالینی کوچکتر نقش جلوگیری از تشکیل سنگ کلیه را داشت.”
اگر مصرف گریپ فروت برای شما خطری ندارد، یک مکمل عالی به رژیم غذایی شما اضافه میشود. این میتواند به بسیاری از جنبههای سلامتی شما کمک کند، اما فواید خاصی برای سلامت قلب و کاهش خطر ابتلا به بسیاری از انواع سرطان را دارد. بنابراین، اگر طعم آن را دوست دارید، قطعا باید گریپ فروت بیشتری را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.