نوشیدن چای یا قهوه می‌تواند خطر شکستگی لگن را کاهش دهد!

نوشیدن چای یا قهوه می‌تواند خطر شکستگی لگن را کاهش دهد!

خلاصه

دانشمندان یافتند که نوشیدن منظم چای یا قهوه می‌تواند خطر شکستگی لگن را در زنان کاهش دهد که به دلیل وجود ترکیبات فعال بیولوژیکی در این دو نوشیدنی است که جذب کلسیم در استخوان‌های‌مان را افزایش می‌دهد.

 

شکستگی لگن یک آسیب دیدگی شایع و جدی است که هم در مردان و هم در زنان رخ می‌دهد، اما در زنان مسن شایع‌تر است و تأثیر بیشتری بر سلامت و کیفیت زندگی آنان دارد. شکستگی لگن اغلب در اثر زمین خوردن اتفاق می‌افتد و خانم‌ها به دلیل عواملی مانند پوکی استخوان (باعث ضعیف شدن و شکستن راحت‌تر استخوان‌ها می‌شود) که بیشتر در خانم‌ها دیده می‌شود، بیشتر مستعد زمین خوردن هستند.

یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که چگونه زنان می‌توانند خطر شکستگی لگن را کاهش دهند.

طبق مطالعه جدیدی که توسط دانشمندان علوم غذایی در دانشگاه لیدز انجام شد، افزایش مصرف پروتئین و مصرف منظم چای یا قهوه ممکن است به کاهش خطر شکستگی لگن در زنان کمک کند.

همچنین بخوانید:

این تحقیق نشان داد که افزایش 25 گرم پروتئین در روز به طور متوسط با کاهش 14 درصدی خطر شکستگی لگن مرتبط است. علاوه بر این، این مطالعه نشان داد که مصرف هر فنجان چای یا قهوه اضافی با کاهش 4 درصدی خطر شکستگی لگن مرتبط است.

محققان در مقاله‌ای در مجله Clinical Nutrition خاطرنشان کردند که مزایای محافظتی نوشیدن چای یا قهوه برای زنان کم وزن بیشتر است و با افزایش 25 گرم پروتئین در روز خطر ابتلا به آنها را تا 45 درصد کاهش می‌دهد.

این پروتئین می‌تواند به هر شکلی باشد: گوشت، لبنیات، یا تخم مرغ. و برای افرادی که رژیم غذایی گیاهی دارند، از لوبیا، آجیل یا حبوبات. سه تا چهار تخم مرغ حدود 25 گرم پروتئین مانند یک استیک یا تکه ماهی سالمون دارد. 100 گرم توفو حاوی حدود 17 گرم پروتئین می‌باشد.

فقط بیش از 3 درصد از زنان در گروه مورد مطالعه شکستگی لگن را تجربه کردند.

مطالعه مشاهده‌ای

بررسی (غذاها، مواد مغذی و خطر شکستگی لگن: یک مطالعه آینده نگر روی زنان میانسال) بر اساس یک تجزیه و تحلیل مشاهداتی بزرگ از بیش از 26 هزار زن است.

به عنوان یک مطالعه مشاهده ای، محققان توانستند ارتباط بین عوامل در رژیم غذایی و سلامت را شناسایی کنند. آنها نتوانستند علت و معلول مستقیم را مشخص کنند.

James Webster، محقق دکترا در دانشکده علوم غذایی و تغذیه در لیدز که این مطالعه را به سرپرستی گرفت، گفت: “در سرتاسر جهان، شکستگی لگن برای افراد و جوامع هزینه‌های بسیار زیادی به همراه دارد.”

شکستگی لگن

شکستگی لگن اغلب می‌تواند منجر به سایر بیماری‌های مزمن، وابسته بودن به افراد در انجام کارهای روزمره و مرگ زودرس شود. در بریتانیا، هزینه سالانه NHS بین ۲ تا ۳ میلیارد پوند است.

وی همچنین افزود: “رژیم غذایی عاملی است که افراد می‌توانند آن را اصلاح کنند تا با حفظ استخوان‌ها و ماهیچه‌های سالم از خود محافظت کنند. این مطالعه یکی از اولین مطالعاتی است که رابطه بین دریافت غذا و مواد مغذی و خطر شکستگی لگن را بررسی می‌کند و شکستگی‌های لگن به‌طور دقیق از طریق سوابق بیمارستانی قابل شناسایی است.

نتایج نشان می‌دهد که کدام جنبه از رژیم غذایی ممکن است ابزار مفیدی در کاهش خطر شکستگی لگن در زنان باشد، با شواهدی از ارتباط بین مصرف پروتئین، چای و قهوه بیشتر و کاهش خطر.”

پروتئین‌ها بلوک‌های اساسی زندگی هستند و برای حفظ عملکرد صحیح سلول‌ها، بافت‌ها و ماهیچه‌ها و همچنین کمک به سلامت استخوان مورد نیاز هستند.

مصرف پروتئین توصیه شده در بریتانیا 0.8 گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن در روز است، که برخی کارشناسان تغذیه معتقدند این میزان بسیار کم است. همانطور که این مطالعه نشان داد، افرادی که پروتئین بیشتری مصرف می‌کردند، خطر شکستگی لگن را کاهش دادند. با این حال، مصرف پروتئین بسیار بالا (جایی که مصرف آن بیش از 2 تا 3 گرم پروتئین / کیلوگرم وزن بدن در روز است) می‌تواند اثرات منفی بر سلامت داشته باشد. این مطالعه قادر به بررسی این سطوح دریافت پروتئین بسیار بالا نبود.

پروفسور Janet Cade، که سرپرستی گروه اپیدمیولوژی تغذیه در لیدز را بر عهده دارد و سرپرستی این تحقیق را بر عهده داشت، گفت: “در بریتانیا، اکثر مردم مقدار کافی پروتئین مصرف می‌کنند، با این حال، گروه‌های خاصی مانند گیاه‌خواران یا وگان‌ها باید بررسی کنند که پروتئین دریافتی‌شان به میزان کافی است یا خیر.”

چرا زنان کم وزن ممکن است کاهش خطر بیشتری را مشاهده کنند؟

احتمال کاهش تراکم مواد معدنی استخوان و توده عضلانی زنانی که کمبود وزن دارند، بیشتر است. افزایش دریافت چندین غذا و مواد مغذی، به ویژه پروتئین، ممکن است با کمک به استقرار یا بازیابی سلامت استخوان و عضله، به کاهش خطر شکستگی لگن در زنان کم وزن بیشتر از زنان سالم یا دارای اضافه وزن کمک کند. با این حال، پژوهشگران خاطرنشان می‌کنند که این یافته برای تأیید این موضوع به تحقیقات بیشتری نیاز دارد.

چای و قهوه
چای و قهوه هر دو حاوی ترکیبات فعال بیولوژیکی به نام پلی فنول و فیتواستروژن هستند که ممکن است به حفظ سلامت استخوان کمک کند.

پروفسور Cade افزود: “با توجه به اینکه چای و قهوه نوشیدنی‌های مورد علاقه بریتانیا هستند، این یافته جالبی است. ما هنوز باید بیشتر بدانیم که چگونه این نوشیدنی‌ها می‌توانند بر سلامت استخوان‌ها تأثیر بگذارند، اما ممکن است از طریق افزایش میزان کلسیم موجود در استخوان‌های‌مان باشد.”

داده‌های مورد استفاده در این مطالعه از مطالعه گروهی از زنان در بریتانیا بدست آمد که شرکت‌کنندگان را بین سال‌های 1995 و 1998 انتخاب کرد. در زمانی که آنها وارد مطالعه شدند، زنان بین 35 تا 69 سال سن داشتند.

در زمان استخدام، از آنها خواسته شد تا پرسشنامه‌هایی را درباره رژیم غذایی و سبک زندگی خود پر کنند. سپس این اطلاعات با سوابق بیمارستانی در دو دهه بعد مرتبط شد، که نشان داد چند نفر دچار شکستگی لگن یا تعویض مفصل ران شده بودند.

از 26 هزار و 318 زن در این مطالعه، 822 مورد شکستگی لگن شناسایی شد که میزان این شکسستگی 3.1٪ بود.

مطالب مرتبط:

مترجم: امید آهنگریان ابهری

منبع

از این مطلب چقدر راضی بودید؟

روی ستاره کلیک کنید تا نظرتون ثبت بشه

5 / 5. تعداد رای دهندگان: 3

تا حالا امتیازی برای این مطلب ثبت نشده؛ با ثبت نظرتون مارو خوشحال می‌کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *