این سبزیجات را بخورید تا سموم آلودگی هوا را در بدنتان کاهش دهید

 اخبار سلامتی

سموم ناشی از دود سیگار و آلودگی هوا ممکن است توسط کرفس، هویج، جعفری و جعفری جذب شود.

یک مطالعه جدید توسط محققان دانشگاه  Delawareنشان داد که مصرف بیشتر سبزیجات میتواند به کاهش اثرات آلودگی هوا کمک کند.

آلودگی هوا، انتشار آلاینده‌هایی در جو که برای سلامت انسان و محیط زیست به طور کلی مضر است تعریف می‌شود. طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی (WHO) آلودگی هوا سالانه باعث مرگ هفت میلیون نفر در سراسر جهان می‌شود. از هر ده نفر 9 نفر هوای آلوده‌ تراز سطح دستورالعمل های آلودگی سازمان بهداشت جهانی را تنفس می‌کنند که در کشورهای با درآمد پایین و متوسط وضعیت بدتر است.

افرادی که در معرض آلودگی هوا هستند از مشکلات سلامتی مختلفی رنج می‌برند. بیماری‌هایی مانند ذات الریه یا برونشیت نمونه‌هایی از عواقب کوتاه مدت هستند. سوزش بینی، گلو، چشم ها یا پوست و همچنین سردرد، سرگیجه و حالت تهوع همگی از علائم آلودگی هوا هستند. پیامدهای درازمدت آلودگی هوا می‌تواند برای سال ها یا حتی مادام العمر ادامه یابد. آنها حتی می توانند منجر به مرگ یک فرد شوند.

سبزیجات

خوشبختانه، یک محقق دانشگاه  Delaware با افزایش مصرف منظم سبزیجاتی مانند کرفس، هویج وجعفری، راهبردی را برای کاهش تأثیر آلودگی هوا بر بدن ما شناسایی کرده است.

Jae Kyeom Kim استادیار بهداشت رفتاری و تغذیه، بررسی کرد که چگونه سبزیجات از بدن در برابر تجمع آکرولئین محافظت می‌کنند، ماده تحریک‌کننده ریه‌ها و پوست با بوی نامطبوع قوی که در دود سیگار و اگزوز خودروها به وفور یافت می‌شود. این مقاله در مجله بیوشیمی تغذیه منتشر شده است.

اخبار بیشتری راجع به سلامتی و سبزیجات بخوانید:

سبزیجاتی که نباید هیچگاه خام مصرف کنید

2 وعده میوه و 3 وعده سبزیجات در طول روز؛ ترکیب مناسبی برای افزایش طول عمر

Kim وهمکارانش بررسی کردند که چگونه سبزیجات، که سرشار از مواد مغذی گیاهی هستند، سمیت ناشی از آکرولئین را از طریق یک سری آزمایش کاهش می‌دهند. این یافته‌ها نشان داد که چگونه استرس اکسیداتیو ناشی از آکرولئین ممکن است کاهش یابد و پیامدهای آن به حداقل برسد.

تحقیقات نشان داد که سبزیجات از طریق افزایش فعالیت آنزیم‌های آنتی اکسیدانی از سم زدایی حمایت می‌کنند. نتایج حاکی از آن است که سبزیجات ممکن است از آسیب‌ها و التهاب ناشی از آکرولئین محافظت کنند، زیرا در کبد، سبزیجات تبدیل آکرولئین را به اسید محلول در آب برای دفع بدن افزایش می‌دهند.

گام بعدی تعیین مقدار دوز معقول برای انسان بود. برای این منظور،  Kimآزمایشات مداخله انسانی را ایجاد کرد.

Kim می‌گوید: «وقتی ما این مقدار را محاسبه کردیم، تعیین کردیم که مقدار کالری واقعی روزانه سبزیجات برای انسان تقریباً 1 و 3/1 فنجان در روز است. “برای مشاهده تفاوت نیازی به مصرف زیاد نیست و این مقدار در زندگی روزمره قابل دست‌یابی است.”

سبزیجات

Kim و تیمش بر اهمیت اجرای تغییرات رفتاری در رژیم غذایی به عنوان راه حلی برای مبارزه با تجمع مواد سمی ناشی از آلودگی هوا تاکید می‌کنند.

تحقیقات نشان داده است که مجموع مواد مغذی موجود در میوه‌ها و سبزیجات بیشتر از یک ماده مغذی واحد، از نتایج مفید برای سلامتی حمایت می‌کنند و تمرکز بر یک رژیم غذایی کامل و سالم تاثیرگذارتر از تکیه بر مکمل‌های فردی است.

 

منبع

همچنین بخوانید:

خوردن سبزیجات از شما در برابر بیماری‌های قلبی محافظت نمی‌کند.

اکتومورف (Ectomorph): ویژگی‌های نوع بدن و برنامه‌های غذایی

مترجم: نسترن عاشوری

از این مطلب چقدر راضی بودید؟

روی ستاره کلیک کنید تا نظرتون ثبت بشه

5 / 5. تعداد رای دهندگان: 1

تا حالا امتیازی برای این مطلب ثبت نشده؛ با ثبت نظرتون مارو خوشحال می‌کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *