رژیم غذایی کم چربی و گیاهی یا رژیم غذایی کم کربوهیدرات و حیوانی؟

بر اساس مطالعه ی صورت گرفته، افرادی که رژیم غذایی کم چربی و گیاهی دارند ، روزانه مقدار کمتری کالری مصرف می کنند اما میزان انسولین و سطح گلوکز خون آن ها بیشتر از افرادی است ک رژیم غذایی کم کربوهیدرات و بر پایه حیوانی دارند. موسسات بهداشتی با هدایت محققان انستیتوی ملی دیابت و بیماری های گوارشی و کلیویNIDDK ، اثرات این دو رژیم غذایی را بر میزان کالری دریافتی ، سطح هورمون ها ، وزن بدن و غیره مقایسه کردند.

تصور می شود که غذاهای پرچرب منجر به دریافت کالری بیش از حد می شود زیرا هر لقمه از آن ها کالری بالایی دارد. در مقابل، رژیم غذایی پر کربوهیدرات می تواند باعث تغییرات زیادی در گلوکز خون و انسولین شود که ممکن است گرسنگی را در فرد افزایش دهد و منجر به پرخوری شود.

کوین هال ، دکتر و نویسنده اصلی این مطالعه بیان کرد “مطالعه ما بر این اساس طراحی شده است که بررسی کند آیا رژیم های غذایی حاوی کربوهیدرات بالا یا پرچرب منجر به دریافت کالری بیشتری می شود یا خیر.”

محققان 20 فرد بالغ بدون دیابت را به مدت چهار هفته در واحد تحقیقات بالینی متابولیک مرکز بالینی NIH اسکان دادند. شرکت کنندگان ، 11 مرد و 9 زن بودند که یا یک رژیم غذایی گیاهی ، کم چربی یا یک رژیم غذایی حیوانی و کم کربوهیدرات به مدت دو هفته مورد مراقبت قرار گرفتند ، بلافاصله پس از آن دو هفته در رژیم جایگزین قرار گرفتند. رژیم کم چربی حاوی کربوهیدرات زیادی بود. رژیم کم کربوهیدرات حاوی چربی زیادی بود. هر دو رژیم غذایی حداقل پردازش شدند و مقادیر معادلی از سبزیجات فاقد نشاسته دریافت کردند. به شرکت کنندگان در روز سه وعده غذایی و میان وعده داده می شد و می توانستند به میزان دلخواه غذا بخورند.

نتایج اصلی نشان داد که افرادی که رژیم کم چربی دارند ، روزانه مقدار 550 تا 700 کالری کمتر نسبت به رژیم کم کربوهیدرات مصرف می کنند.

علی رغم تفاوت زیاد در دریافت کالری ، شرکت کنندگان هیچ تفاوتی در میزان گرسنگی ، لذت بردن از وعده های غذایی یا احساس سیری در این رژیم های غذایی گزارش نکردند.

شرکت کنندگان در هر دو رژیم غذایی وزن کم کردند ، اما فقط رژیم کم چربی منجر به کاهش قابل توجه چربی بدن شد.

این یافته ها نشان می دهد عواملی که منجر به پرخوری و افزایش وزن می شوند پیچیده تر از میزان کربوهیدرات یا چربی موجود در رژیم غذایی فرد است. به عنوان مثال ، آزمایشات گذشته نشان داد که یک رژیم غذایی فرآوری شده نسبت به  منجر به پرخوری و افزایش وزن بیشتری در فرد می شود.

رژیم غذایی گیاهی و کم چرب حاوی 10.3٪ چربی و 75.2٪ کربوهیدرات بود ، در حالی که رژیم غذایی کم کربوهیدرات 10٪ کربوهیدرات و 75.8٪ چربی رژیم غذایی داشت. هر دو رژیم غذایی حاوی حدود 14٪ پروتئین بودند و از نظر کل کالری ارائه شده به افراد مطابقت داشتند.

رژیم غذایی کم چربی و گیاهی به مهار اشتها کمک می کند و رژیم غذایی کم کربوهیدرات حیوانی منجر به انسولین کمتر و سطح گلوکز پایدارتر می شود.

محققان خاطرنشان می کنند که این مطالعه برای توصیه های رژیم غذایی برای کاهش وزن طراحی نشده است و اگر شرکت کنندگان به طور فعال سعی در کاهش وزن داشته باشند نتایج ممکن است متفاوت باشد. علاوه بر این ، همه وعده های غذایی در شرایط بستری برای شرکت کنندگان تهیه و تهیه شده است ، که ممکن است تکرار نتایج در خارج از آزمایشگاه دشوار باشد ، جایی که عواملی مانند هزینه های غذا ، در دسترس بودن غذا و محدودیت های تهیه غذا می تواند رعایت رژیم های غذایی می تواند چالش برانگیز باشد. با این حال ، محیط کلینیکی کاملاً کنترل شده ، اندازه گیری عینی مصرف غذا و صحت داده ها را تضمین می کند.

منبع خبر

از این مطلب چقدر راضی بودید؟

روی ستاره کلیک کنید تا نظرتون ثبت بشه

0 / 5. تعداد رای دهندگان: 0

تا حالا امتیازی برای این مطلب ثبت نشده؛ با ثبت نظرتون مارو خوشحال می‌کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *