کشت میکروبی چیست؟
رشد باکتری در یک کشت خالص، هنوز هم یکی از روش های پرکاربرد در میکروبیولوژی است. بسیاری از باکتری ها، به ویژه آن هایی که بیماری زا هستند و آن هایی که در مطالعات علمی مورد استفاده قرار می گیرند، هتروتروف می باشند، به این معنی که برای تأمین انرژی و کربن به ترکیبات آلی نیاز دارند. علاوه بر این، برخی باکتری ها، نیازمند اضافه شدن برخی مواد مغذی از جمله ویتامین ها به محیط مصرفی شان هستند. باید یک محیط فیزیکی مناسب برای آن ها ایجاد شود که عوامل مهمی مانند دما، pH و غلظت گازهای جوی (به ویژه اکسیژن) در آن کنترل شود.

نیازهای تغذیه ای باکتری ها را می توان از طریق محیط های تخصصی میکروب شناسی تامین کرد که حاوی عصاره پروتئین (به عنوان منبع کربن و نیتروژن)، نمکهای غیرآلی مانند فسفات پتاسیم یا سولفات سدیم و در برخی موارد کربوهیدرات ها مانند گلوکز یا لاکتوز هستند. برای باکتری های دیر رشد (آن هایی که به صورت انتخابی مواد غذایی را مصرف می کنند) ویتامین ها و/ یا سایر فاکتورهای رشد نیز باید اضافه شود.
همچنین بخوانید…