خلاصه: مطالعه جدیدی انجام شده است و نشان میدهد که گنجاندن لوبیای سفید در رژیم غذایی افراد مبتلا به سرطان کولورکتال (سرطان روده) میتواند به طور قابل توجهی سلامت میکروبیوم روده را بهبود بخشد و بر نقش بالقوه رژیم غذایی در درمان و پیشگیری از سرطان تاکید دارد.
وجود لوبیا سفید در رژیم غذایی، تنوع میکروبیوم روده را افزایش میدهد که میتواند به پیشگیری و درمان سرطان کمک کند.
بر اساس تحقیقات جدید مرکز سرطان اندرسون دانشگاه تگزاس(The University of Texas MD Anderson Cancer (Center، خوردن لوبیا سفید ممکن است با بهبود سلامت روده و تاثیر بر عوامل موثر بر آن، برای درمان بیماری در افراد مبتلا به سرطان کولورکتال، مفید باشد.
یافتههای منتشر شده در eBIOMedicine، بخشی از ژورنالهای The Lancet family of journals، نشان داد که شرکتکنندگان در آزمایشی که روزانه یک فنجان لوبیا سفید را به وعدههای غذایی خود اضافه میکردند، تغییرات مثبتی در میکروبیوم روده خود مشاهده کردند که با پیشگیری از سرطان و بهبود نتایج درمان مرتبط است. تغییرات شامل افزایش تنوع آلفا یا باکتریهای مفید (فاکالیباکتریوم، یوباکتریوم و بیفیدوباکتریوم) و کاهش باکتریهای بیماریزا یا فرصتطلب بود.
تنوع میکروبیوم و درمان با رژیم غذایی
Carrie Daniel-MacDougall، نویسنده مسئول در مطالعات انجام شده و استادیار اپیدمیولوژی گفت: «مشاهده تغییر در تنوع میکروبیوم تنها با مداخله رژیم غذایی نادر است و این مطالعه بر توانایی غذای پریبیوتیک قابل دسترس، تأکید میکند. در طول هشت هفته، بهبودی در سلامت روده شرکتکنندگان مشاهده شد که با افزایش باکتریهای مفید که باکتریهای مضر را دفع میکنند، مشخص شد.
چاقی، رژیم غذایی نامناسب یا مشکلات گوارشی میتواند باعث اختلال در تعادل میکروبی طبیعی فرد شود. برای افرادی که CRC داشتهاند یا دارند، این تغییرات باعث التهاب میشود و میتواند بر سلامتی نیز تاثیر بگذارد. حتی پس از درمان سرطان یا برداشتن پولیپ پیش سرطانی، رژیم غذایی نامناسب و میکروبیوم نامتعادل روده میتواند اثراتی منفی بر اقدامات پیشگیرانه از بیماریهای قلبی عروقی و سرطان داشته باشد.
فواید تغذیهای لوبیا سفید
Carrie Daniel-MacDougall توضیح میدهد که لوبیا، بهویژه لوبیا سفید کوچک، سرشار از فیبرهای کمک کننده به روده، اسیدهای آمینه و سایر مواد مغذی است که میتواند به رشد باکتریهای مفید روده بزرگ کمک کند، سلامت ایمنی بدن را افزایش دهد و التهاب را درمان کند. با وجود دسترسی آسان و مقرون به صرفه بودن، آمریکاییها اغلب از مصرف حبوبات به دلیل عوارض جانبی خفیف یا حاد گوارشی خودداری میکنند که میتوان با روش تهیه مناسب و مصرف مداوم، عوارض را کاهش داد.
Carrie Daniel-MacDougall همچنین هشدار میدهد که افراد نباید بدون مشورت با پزشک این رژیم را انجام دهند، زیرا بدون راهنمایی مناسب میتواند تأثیرات منفی داشته باشد. برای تعیین اینکه چگونه میتوان از تغییرات رژیم غذایی برای کاهش خطر سرطان یا بهبود نتایج درمان استفاده کرد، مطالعات بیشتری مورد نیاز است.
روش آزمایشی BE GONE
آزمایش تصادفی BE GONE چهل و هشت مرد و زن بالای 30 سال را شامل شد که معیارهای چاقی را از طریق شاخص توده بدنی (BMI) یا اندازه دور کمر داشتند و سابقه مشکلات روده داشتند. این شامل بیماران با سابقه CRC (75٪) و/یا پولیپهای پیش سرطانی پرخطر کولون یا رکتوم بود که در کولونوسکوپی شناسایی شدند. به مدت هشت هفته، شرکت کنندگان یا رژیم غذایی منظم خود را انجام دادند و یا روزانه یک فنجان لوبیا سفید کنسرو شده ارگانیک (پخته شده با زودپز) مصرف کردند.
بیماران توانستند با پیگیری دقیق و مشاوره متخصص تغذیه، وعدههای غذایی خود را انتخاب و آماده کنند. هر چهار هفته یکبار، شرکتکنندگان نمونههای خون (به صورت ناشتا) و مدفوع را برای ارزیابی تغییرات در میکروبیوم روده و همچنین متابولیتها و نشانگرهای میزبان، ارائه میکردند.
شرکت کنندگان در صورتی که حداقل 80 درصد از میزان لوبیای رژیم را در طول دوره آزمایش مصرف کرده و رژیم تجویز شده را حداقل پنج روز در هفته رعایت کردند، پایبند در نظر گرفته میشوند. محدودیتهای این مطالعه شامل بیزاری شرکت کنندگان از مصرف مداوم لوبیا سفید است. هیچ عارضه جانبی جدی گزارش نشده است.
یافتهها و روند تحقیقات آینده
Carrie Daniel-MacDougall گفت: “به نظر نمیرسد که لوبیا باعث التهاب روده شود که برای افراد مبتلا به CRC بسیار مهم است.” با این حال، هنگامی که شرکت کنندگان مصرف لوبیا را قطع کردند، اثرات مثبت آن به سرعت محو شد و نیاز به آموزش بیماران در مورد نحوه حفظ عادات سالم غذایی داریم.
این مطالعه نقش درمانی غذاهای غنی از پریبیوتیک را برجسته میکند در حالی که بر تنظیم رژیم غذایی ثابت و پایدار برای بیماران سرطانی تاکید میکند. در مراحل بعدی، محققان بر روی تنوع گستردهتری از غذاهای پریبیوتیک و چگونگی تأثیر تغییرات میکروبیوم بر بیماران تحت ایمونوتراپی تمرکز خواهند کرد.
همچنین بخوانید:
مترجم: معصومه قریبی ششده