اخبار سلامتی
اگرچه یکی از پرمصرفترین روغنها در صنایع غذایی روغن کانولا است، اما هنوز نگرانیهایی در مورد سلامت روغن کانولا وجود دارد. این نگرانی تا حدی ناشی از فرآوری گستردهای است که برای استخراج روغن مورد نیاز است. با هیدروژنه کردن روغن که باعث افزایش میزان چربی ترانس در محصول نهایی میشود. بنابراین، آیا روغن کانولا ایمن است؟
تحقیقات علمی
اگرچه این محصول در سبدهای خرید رایج است، اما تحقیقات کمی در مورد تأثیر روغن کانولا بر روی انسان انجام شده است. صنعت روغن کانولا در درجه اول حامی تحقیقاتی است که روی انسان انجام میگیرد، در تفسیر نتایج به احتیاط نیاز است. با این حال، مطالعات زیادی روی حیوانات و همچنین تعداد انگشت شماری انسانها انجام شده است که ممکن است نشاندهنده تأثیر منفی احتمالی بر سلامت باشد.
همجنین اخبار مرتبط بیشتری بخوانید:
خوردن غذاهای گیاهی بیشتر ممکن است خطر بیماری قلبی را در جوانان و زنان مسن کاهش دهد!
مواد غدایی بر پایه گیاه همیشه به معنی سالم بودن نیست به خصوص وقتی صحبت از گوشت گیاهی میشود.
افسردگی و پیشگیری آن با قرص امگا-3
التهاب
با توجه به مطالعات زیاد انجام شده، که نشان میدهد روغن کانولا با استرس اکسیداتیو و افزایش التهاب در حیوانات، در ارتباط است. در موشهایی که با رژیم غذایی حاوی روغن کانولا تغذیه شدند، سطوح آنتیاکسیدان کمتر بود، و سطح کلسترول «بد» افزایش یافت. با این حال، مانند تمام تحقیقات انجام شده بر حیوانات، در تفسیر و تحقیق روی حیوانات باید محتاط بود، زیرا تأثیرات روی انسان میتواند متفاوت باشد.
سلامت قلبی عروقی
روغن کانولا زمانی بهعنوان یک گزینه برای سلامت قلب در نظر گرفته میشد، اما مطالعات اخیر نشان میدهد که ممکن است اینگونه نباشد. پیش از این، جایگزینهای گیاهی بعنوان چربیهای اشباع سالمتر فرض میشد. با این حال، چربیهای اشباع شده دیگر مشکلدار در نظر گرفته نمیشوند؛ یک مقاله تحقیقاتی در سال 2018 در ژورنال Nutrition نشان میدهد که تغییر عادت در استفاده از چربیهای حیوانی به چربیهای گیاهی تأثیر کمی بر سلامت قلب دارد.
حافظه
یک مطالعه بر روی انسان که به بررسی مقایسهی اثرات رژیم غذایی حاوی روغنهای تصفیه شده مانند روغن کانولا با روغن زیتون میپردازد، نشان داد، استفاده از روغن زیتون مزایای قابل توجهی در عملکرد مغز دارد.این مطالعه بیشتر براساس فواید روغن زیتون انجام شد تا مضرات کانولا؛ همچنین نشاندهندهی این است که جایگزین های سالم تری ممکن است وجود داشته باشد.
تحقیقاتی که در حال حاضر موجود است نشان میدهد که ممکن است اثرات مضری در ارتباط با استفاده از روغن کانولا وجود داشته باشد، اگرچه این موضوع قطعی نیست. با این حال، جالب است بدانید که بخش قابل توجهی از مطالعات نشاندهنده فواید گستردهی روغن زیتون بعنوان یکی از روغنهای مورد تحقیق است. با در نظر گرفتن این موضوع، معقول بهنظر میرسد که روغن زیتون همیشه در صورت امکان میتواند گزینه ارجحتر باشد.