آیا از تزریق میترسید؟ نوعی ربات پوشیدنی در این فرایند به شما کمک می‌کند!

آیا از تزریق میترسید؟ نوعی ربات پوشیدنی در این فرایند به شما کمک می‌کند!

محققان دانشگاه تسوکوبا کشف کردند که استفاده از یک ربات نرم می‌تواند موجب بهبود شرایط بیمار در طول درمان‌های پزشکی شود.

در حالی که بسیاری از ما نمی‌توانیم بدون تلفن‌های همراه خود زندگی کنیم، به زودی روبات‌ها نیز ممکن است به همراهان ضروری ما تبدیل شوند. محققان ژاپنی به تازگی موفق به ساخت یک ربات دستی نرم شدند که می‌تواند تجربه ناخوشایند بیماران را در حین انجام اقدامات پزشکی ازجمله تزریقات بهبود بخشد.

مقامات بهداشت عمومی متوجه شدند که برخی از افراد از سوزن می‌ترسند که این امر منجر به کاهش نرخ واکسیناسیون در طول کمپین ترویج واکسیناسیون علیه COVID-19 شد. با وجود تحقیقات گسترده در مورد اضطراب بیماران در طول روند اقدامات پزشکی، این مسئله هنوز نیازمند آزمایش و عملی کردن راه‌حل‌هایی برای کمک به بیماران است.

ربات جهت کمک به تزریق

در مطالعه‌ای که اخیراً در ژورنال Scientific Reports منتشر شده است، محققان دانشگاه Tsukuba یک ربات نرم پوشیدنی برای بیماران درست کردند تا در طول درمان از آن استفاده کنند تا میزان درد را کاهش دهند. شرکت‌کنندگانی که از این روبات استفاده می‌کردند، در هنگام قرار گرفتن در معرض محرک‌های خفیف نسبت به کسانی که این ربات را نمی‌پوشیدند، احساس ناراحتی کمتری داشتند.

پروفسور فومیهید تاناکا، نویسنده ارشد این مقاله می‌گوید: «نتایج ما نشان می‌دهد که استفاده از ربات‌های نرم پوشیدنی می‌تواند میزان ترس و اضطراب را کاهش داده و همچنین احساس درد را در طول درمان‌های پزشکی از جمله واکسیناسیون کاهش دهد»

ربات نرم و پوشیده از خز دانشمندان که Reliebo نام دارد، باید به دست شرکت‌کننده‌ها متصل می‌شد و با کیسه‌های هوای مینیاتوری که داشت می‌توانست در پاسخ به حرکات دست، باد کند. محققان اثربخشی آن را تحت شرایط مختلف بسته به فشردن دست شرکت‌کننده، بررسی کردند و این در حالی بود که محرک حرارتی دردناک را روی بازوی دیگری که ربات نداشت اعمال کردند.

محققان همچنین سطوح اکسی‌توسین و کورتیزول (که نشانگرهای زیستی برای استرس هستند) را از نمونه‌های بزاق بیمار اندازه‌گیری کردند. علاوه بر این، درجه‌بندی درد ذهنی با استفاده از مقیاس ارزیابی ثبت شد و یک آزمون نظرسنجی برای ارزیابی ترس بیماران از تزریق و وضعیت روانی قبل و بعد از آزمایش انجام شد.

محققان دریافتند که نگه داشتن ربات بدون درنظرگرفتن شرایط آزمایشی، به تسکین تجربه درد در بیماران کمک می‌کند. هم چنین بر این باورند که احساس مطلوبی که می‌تواند با لمس دست یک انسان ایجاد شود نیز می‌تواند  توسط ربات در افراد ایجاد شود.

پروفسور تاناکا می‌گوید: «این امر که لمس و تماس فیزیکی بین دو فرد می‌تواند درد و ترس را کاهش دهد امری تأیید شده است، و ما معتقدیم که این اثر به کمک روبات‌های نرم غیرزنده نیز قابل دستیابی است.»

این امر می‌تواند زمانی مفید باشد که تماس واقعی با یک انسان امکان‌پذیر نباشد، مانند زمان بیماری‌های همه‌گیر. در نسخه‌های آینده ربات ممکن است از یک نگاه کنترل‌شده یا حتی فناوری‌های AR (واقعیت افزوده) برای کمک به ایجاد ارتباط با بیمار یا منحرف کردن حواس او از درک درد در موقعیت‌های مختلف استفاده شود.

همچنین بخوانید:

منبع

مترجم: مریم محجوب

از این مطلب چقدر راضی بودید؟

روی ستاره کلیک کنید تا نظرتون ثبت بشه

0 / 5. تعداد رای دهندگان: 0

تا حالا امتیازی برای این مطلب ثبت نشده؛ با ثبت نظرتون مارو خوشحال می‌کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *