دوره مهارت آموزی مهندسی بافت و پزشکی بازساختی

آزمایشگاه ژنیران برگزار کننده دوره های کارآموزی نیمه خصوصی در زمینه سلول‌های بنیادی، پزشکی بازساختی و مهندسی بافت می باشد.

100 ساعت آموزش در 27 جلسه و 3 ماه (یک جلسه آخر امتحان)

کلاس های کارگاه مهندسی بافت و پزشکی بازساختی به صورت نیمه خصوصی (۵ نفره) برگزار میگردد.

با اعطای مدرک از آزمایشگاه ژنیران-انجمن زیست‌شناسی ایران و ITE لندن (در صورت درخواست)

شروع دوره:

  • ۲۷ مرداد
  • ۲۲ آذر
  • هزینه دوره: ۱۴ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان

برای ثبت نام کافیست فقط 20 درصد هزینه کل را بپردازید. 80 درصد باقی مانده را می توانید در اقساط 3 ماهه با چک صیادی پرداخت کنید. اطلاعات بیشتر

مشاوره رایگان

The course entitled “Tissue Engineering & Regenerative Medicine” at Geniran laboratory covers following topics

 Introduction to regenerative medicine
Familiarity with different types of stem cells and their origins
Stem cell isolation and culture
Immuno-cyto-fluorescence (IF) assay and flowcytometry principles
in-vitro & in-vivo cell differentiation
differentiated cells detection stainings
Different types of 3D culture and tissue engineering
Tissue decellularization
Direct & indirect MTT for scaffolds
Tissue grafting in model animals
Graft successfulness evaluation through histological studies

دوره کارآموزی مهندسی بافت و پزشکی بازساختی، روزهای چهارشنبه، پنجشنبه و جمعه، ساعت 14 برگزار میشود

توضیحات دوره کارآموزی مهندسی بافت و پزشکی بازساختی

آزمایشگاه ژنیران برای مهارت آموزی علاقه مندان در حوزه سلول های بنیادی و کشت 3 بعدی، کارآموزی تخصصی در این زمینه برگزار می کند. کارآموزی «مهندسی بافت و پزشکی بازساختی» که یک دوره کاربردی در زمینه سلول های بنیادی و کشت سه بعدی می باشد، سعی شده تکنیک هایی که نیاز انجام یک پروژه ex-vivo می باشد، به شکل کامل آموزش داده شود.

طی این دوره دانشجویان با انواع سلول های بنیادی و خواستگاه آن ها آشنا شده و از یک حیوان مدل استخراج سلول بنیادی انجام می دهند. پس از استخراج سلول های بنیادی مزانشیمی به عنوان سلول های multi potent از بافت های مغز استخوان و چربی، در سیستم in-vitro کشت داده می شوند.

پس از آشنایی دانشجویان با روش های شناسایی از بنیادی بودن سلول های استخراج شده اطمینان حاصل شده و در محیط تمایزی استخوان و پوست قرار می گیرند. پس از اینکه تمایز به انجام رسید، با انجام تست های مربوطه و رنگ آمیزی اختصاصی، شناسایی تمایز به انجام می رسد.

همچنین به عنوان داربست طبیعی، از بافت استخوان جمجمه و بافت پوست رت آزمایشگاهی استفاده می شود. این داربست ها ابتدا در اندازه مناسب برش زده شده و سپس با روش های Decellularization سلول زدایی می شوند. سپس سلول با استفاده از سلول های بنیادی به محل آسیب پیوند زده می شوند. قبل از انجام پیوند تست های مربوط به سمیت سنجی داربست تولید شده نیز انجام می شود.

سپس سلول ها در محیط سه بعدی کشت داده می شوند تا به تراکم مناسب جهت پیوند زدن برسند. در همین حین یک موش مدل مناسب انتخاب شده و متناسب با توانایی تمایزی سلول های بنیادی، در بافت هم ارز یعنی جمجمه و پوست آسیب فیزیکی ایجاد می شود. در نهایت سلول های متمایز که در فضای سه بعدی داربست آسلولار کشت داده شده‌اند، در بخش آسیب خورده پیوند زده می شوند. پس از گذشت زمان مناسب و تشکیل بافت به شکل کامل، بافت پیوند زده شده به همراه بافت مجاور سالم استخراج شده و با روش های رنگ آمیزی هیستولوژیک، زیر میکروسکوپ مورد بررسی قرار می گیرد.

امروزه یکی از مهمترین حوزه های عملکردی در زمینه زیست و پزشکی، استفاده از پتانسیل سلول های بنیادی برای درمان بیماری های مختلف می باشد. بسیاری از بافت ها در سیستم های پر سلولی، از نظر توان تقسیم در سطوح بسیار پایین می باشند. لذا در صورت ایجاد یک آسیب، احتمال فیبروز و تشکیل بافت جدید برای جایگزینی آسیب وجود ندارد. سلول های بنیادی که به شکل هدفمند تمایز می یابند می توانند راه گشای تشکیل جدید بافت در بخش های مختلف یک سیستم in-vivo باشند.

در استخراج و کشت سلول های بنیادی، نکته مهم شناخت درست و کامل توان آن و ریز محیط مربوطه برای تمایز می باشد. ابتدا باید بررسی شود که توان تمایزی یک سلول چیست و توانایی تبدیل پذیری به سلول هدف را داراست یا خیر.سپس باید ریز محیط سلول بنیادی (Stem-cell niche) به شکلی تغییر یابد تا تمایز آن به سلول مورد نظر به درستی انجام شود. یکی از چالش های پیش رو در مهندسی بافت، برای تشکیل یک بافت کامل، عدم توانایی شبیه سازی سیستم عروقی در سیستم in-vitro می باشد.

یعنی به عبارتی، طی تکوین پستانداران، سیستم عروقی تمامی نیاز های غذایی سلول ها را تأمین کرده و مواد زائد را از آن ها دور می سازد. به عبارتی در پزشکی بازساختی، مهندسی بافت تا مرحله تمایز و کشت سه بعدی پیشروی می کند اما ساخته شدن بافت (tissue formation) امکان پذیر نبوده و این مرحله نیاز به وجود یک سیستم کامل (in-vivo) یعنی خود گیرنده پیوند می باشد.

لذا پس از اطمینان تمایز سلول به سلول های بافت هدف، باقی مسیر در بدن گیرنده پیوند طی می گردد. یکی دیگر از مشکلات عدم همخوانی سلول ها و پس زدن پیوند می باشد. عدم یکسان بودن بار آنتی ژن های سلول های اهدا کننده و گیرنده های فرد دریافت کننده می تواند باعث التهاب و حمله سیستم ایمنی به سلول های پیوند زده شود. لذا به ناچار در هنگام پیوند، استفاده از دارو های سرکوب کننده سیستم ایمنی، ضروری است.

12 دیدگاه برای “کارآموزی مهندسی بافت و پزشکی بازساختی

  1. کاربر ژنیران گفته:

    سلام. دوره پزشکی بازساختی رو در پاییز هم برگزار یا شروع میکنید؟

  2. کاربر ژنیران گفته:

    سلام وقت بخیر
    آیا برای دوره‌های کاراموزیتون خوابگاه هم میدین؟

  3. نگار گفته:

    سلام با توجه به اینکه رشته من میکروبیولوژی است و به مهندسی بافت علاقه مندم .امکان گذروندن دوره بدون هیچ پیش زمینه ای امکان پذیره؟

    • Farbod Esfandi گفته:

      سلام برای شرکت در این دوره نیاز است تا مبانی کشت سلول را بلد باشید. جهت ثبت نام و مشاوره رایگان با ما تماس بگیرید

  4. رضا ابهری گفته:

    با سلام
    من در حوزه مهندسی مواد بیولوژیک درس خوندم و کار کردم. می خوام یه داربست بسازم و سلول بنیادی روش کشت بدم. آیا این دوره به درد من می خوره؟

  5. کاربر ژنیران گفته:

    سلام. من دانشجو هستم و در طول هفته احتمالا نتونم شرکت کنم. زمان این جلسات به چه صورته؟ میتونه اخر هفته باشه؟

    • Admin گفته:

      سلام دوست عزیز
      دوره آذر ماه در سه روز آخر هفته ها برگزار شد. احتمال اینکه کلاس در آخر هفته ها باشد برای دوره بعد نیز بالاست. لطفا برای اطلاع یافتن دقیق از تایرخ ها با آزمایشگاه تماس بگیرید.

  6. فاطیما گفته:

    سلام، آیا گواهی شرکت در دوره ام داده میشه؟ به زبان انگلیسی یا قابل ترجمه

    • Admin گفته:

      سلام دوست عزیز
      بله در صورت قبولی در آزمون پایان دوره به شما مدرک معتبر و ترجمه شده اعطا میشود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *