دوره تشخیصی-min

آزمایشگاه ژنیران در حوزه تکنیک های تشخیصی آزمایشگاهی، اعم از تکنیک های هماتولوژی، سرولوژی، مولکولی، بیوشیمی، پاتولوژی و کاریوتایپ، دوره های کارآموزی میان مدت تخصصی برگزار می نماید. این دوره ها همه با هدف دست ورزی مناسب دانشجویان در حوزه های مذکور و تسریع ورود به بازار کار در آزمایشگاه های بالینی و تشخیصی می باشد.

هدف غایی تمام پژوهشگران حوزه های مختلف زیست فناوری، بهبود روند زندگی انسان ها و سایر موجودات زنده جهان هستی است. لذا از علوم پایه گرفته تا علوم پزشکی که مستقیماً با انسان ها سر و کار دارند، همگی با یک هدف مشخص در دنیا مشغول به فعالیت هستند. اگر مسیر تحقیقات تا عملی شدن و یا اصطلاحاً کلینیکال شدن تکنیک ها، دارو ها و جراحی های مختلف را به آشپزی تشبیه کنیم؛ نه تنها که طراحی دستور آشپزی از اهمیت بالایی برخوردار است، بلکه درست طی کردن آن دستور اهمیت ویژه‌تری دارد. بهترین دستور آشپزی بواسطه دستان یک آشپز ماهر است که مبدل به بهترین شده است. لذا همانقدر که محققان پشت صحنه در رشته های علوم پایه زحمت می کشند به همان اندازه همت بالا توسط پزشکان و آزمایشگاهیان لازم است تا ثمره تحقیقات را به بار عمل بنشانند. زمانی که یک تحقیق علمی-پژوهشی زیست فناوری در نهایت نتیجه مطلوب می‌دهد، منجر به کتابت مسیر پروژه و یافته ها در مقالات، کتاب ها و مراجع می گردد. سپس مجموعه‌ی زیادی از این نتایج به واسطه صنعت به تولید و یا بهره‌وری انبوه می رسد. در ادامه مسیر، پزشکان و متخصصین علوم آزمایشگاهی باید فراگیرند تا به درستی از آن محصول یا تکنیک (کیت) استفاده کنند. لذا با توجه به گستردگی بسیار بالای علوم در حوزه تشخیص و درمان، این افراد ناچارند به شکل دوره‌ای خود را به روز رسانی کرده و از جدیدترین متد ها و روش های درمانی استفاده کنند.

آزمایشگاه ژنیران در تلاش بوده تا مجموعه‌ای از دوره های آموزشی تشخیصی را ارائه دهد تا که در این کلاس ها علاوه بر اینکه تکنیک های اساسی آزمایشگاه های طبی آموزش داده می شود بلکه یک پوشش کامل از ابتدای پذیرش، انجام آزمایش و جوابدهی بیمار داده می شود. این دوره ها شامل پذیرش، نمونه گیری و جوابدهی، تکنولوژیست پاتولوژی، ایمونولوژی، سیتوژنتیک و کاریوتایپ و همچنین هماتولوژی می باشد.

  • پذیرش، نمونه گیری و جوابدهی در آزمایشگاه های بالینی جزء مهمی از تکنیک هایی است که تمام افراد آزمایشگاهی بخش های تشخیصی و طبی باید به آن ها مسلط باشند. آزمایشگاه ژنیران در این دوره با آموزش تمامی تست های رایج و نحوه خوانش آن ها از نسخه، علاقه مندان این حوزه را برای ورود به بازار کار آماده می کند. همچنین مباحث نمونه‌گیری و تزریقات به شکل کامل در این دوره آموزش داده شده و دانشجویان نحوه کار کردن با نرم افزار هایی را که اطلاعات بیمار در آن ثبت می شود به خوبی فرا می گیرند.
  • دوره تکنولوژیست پاتولوژی مختص آن دسته از دانشجویانی است که علاقه‌مند کار کردن در بخش های بافت شناسی آزمایشگاه ها هستند. در این دوره از نحوه گرفتن بافت تا پردازش، قالب‌گیری، برش زنی، رنگ آمیزی های عمومی و اختصاصی و همچنین رنگ آمیزی IHC آموزش داده می شود. اگرچه تمام بخش پاتولوژی تکنیک وار بوده و شاید این باور را به وجود آورد که با تسلط به مسیر تکنیک ها می توان یک لام با رزولوشن مناسب از بافت ها تهیه کرد اما باید به این نکته توجه کرد که جزء به جزء این تکنیک ها دارای نکاتی می باشد و تهیه یک لام با کیفیت نیاز به تجربه بالای کار در این حوزه می باشد. در دوره پاتولوژی آزمایشگاه ژنیران با استفاده از مدرسین با تجربه سعی بر آن بوده که تمامی این نکات به شکل کامل به دانشجویان آموزش داده شود تا با گذراندن یک دوره میان مدت دانش فنی یک فرد با تجربه را کسب کنند.
  • تکنیک هایی که در حوزه ایمونولوژی وجود دارند همگی مختوم به اینترکشن بین آنتی بادی و آنتی ژن می باشند. در دوره ایمونولوژی آزمایشگاه ژنیران ۳ دسته از تکنیک های اصلی در این حوزه یعنی؛ وسترن بلاتینگ، الایزا و رنگ آمیزی های ایمونولوژی بافت آموزش داده می شود. اگرچه ممکن است افراد آزمایشگاهی انجام هر یک از این تکنیک ها را در دوره کاری خود تجربه کرده باشند اما با داشتن نگاه ایمونولوژی به این تکنیک ها می توانند بهتر آن ها را به انجام رسانده و به راحتی تکنیک های جدیدتری را که از همین مسیر ها الهام گرفته‌اند، ست آپ کرده و به انجام برسانند. لذا در دوره کارآموزی ایمونولوژی سعی بر این است که تک تک تکنیک ها به شکل ریشه‌ای و مفهومی آموزش داده شوند تا دانشجویان تسلط کامل‌تری را نسب به آن ها کسب کنند.
  • سیتوژنتیک و کاریوتایپ یکی از اصلی‌ترین و قدیمی ترین تکنیک های حوزه ژنتیک پزشکی بوده و اگرچه تا به امروز روش های زیادی برای تشخیص بیماری های ژنتیکی ارائه شده است اما هیچ کدام نتوانستند به شکل کامل جایگزین سیتوژنتیک شوند. تهیه و بررسی صحیح (و همچنین دقیق) کاریوتایپ کروموزوم ها بیشتر از هرچیزی نیاز به تلفیق عمیقی از تجربه و دانش بالا دارد. لذا اکثرا گفته می شود که چشم های یک فردی که در این حوزه کار می کند باید به طور کامل به شکل کروموزوم ها در رنگ آمیزی های مختلف عادت کند. آزمایشگاه ژنیران یک دوره اولیه تحت عنوان سیتوژنتیک و کاریوتایپ برگزار می کند تا علاقه‌مندان به کار در این حوزه ابتدا با الفبای این مسیر آشنا شوند؛ سپس بنابر علاقه افراد می توانند در دوره های آنالیز مقدماتی و پیشرفته کاریوتایپ آزمایشگاه ژنیران نیز شرکت کنند تا زیر نظر اساتید با تجربه مهارت انالیز کاریوتایپ را به خوبی فراگیرند.
  • امروزه شاخه مطالعات هماتولوژی در آزمایشگاه ها مبدل به یک حوزه حیاتی و اساسی شده است. هماتولوژیست ها با بافت خون و مجاورت آن با بافت های دیگر سر و کار دارند و از آنجایی که بافت خون در تمام بدن انسان وجود دارد، با شکل گیری یک عارضه در آن می تواند کل سیستم های حیاتی فرد را درگیر نماید. در دوره هماتولوژی آزمایشگاه ژنیران که جزء دوره های جدید و پرمخاطب می باشد، سعی بر آن است که بخش زیادی از بیماری های خونی و تکنیک هایی که در راستای تشخیص آن ها انجام می شود، به شکل کامل به دانشجویان آموزش داده شود.

دوره های کارآموزی تشخیصی که حضوری برگزار می شوند

مشاوره رایگان