تکثیر و نگهداری طولانی مدت رده های سلول حیوانی
یکی از روش های حفظ سلول ها برای انجام تحقیقات مختلف، فریز کردن و نگهداری طولانی مدت آنها می باشد. با توجه به هزینه های بالا و جهش پذیری سلول ها با گذشت زمان، عموماً سلول های جانوری پس از اتمام هر پروژهای به شکل فریز شده نگهداری می شوند. آزمایشگاه ژنیران در جهت کمک به دانشجویان و پژوهشگران برای تکثیر و نگهداری طولانی مدت رده های سلولی (به دلیل عدم دسترسی افراد به تانک های ازت با ظرفیت بالا)، خدمات نگهداری سلول در تانک ازت ارائه می کند.
لذا آزمایشگاه ژنیران با توجه به دارا بودن تانک های ازت 60 لیتری و 30 لیتری توانایی نگهداری سلول ها را به شکل فریز شده و طولانی مدت داراست. تکثیر و فریز سلول ها توسط تیم مجرب و با سابقه آزمایشگاه انجام شده و فریز هایی با کانفلوئنسی بالا جهت دیفریز آسانتر و گرفتن سلول های مطلوب، انجام می پذیرد.
🔴 مدت زمان مورد نیاز برای فریز: پس از رسیدن سلول ها به کانفلوئمسی مناسب؛ یک روز کاری
🔴 نحوه محاسبه قیمت:
…برای اطلاع از قیمت ها با آزمایشگاه تماس بگرید…
برای اطلاع از نحوه محاسبه قیمت با آزمایشگاه ژنیران تماس بگیرید.
نحوهی تحویل پروژه:
- سلول به شکل فریز شده در کرایوویال تحویل داده می شود.
خدمات جانبی:
با توجه به تجهیزات پیشرفته و به روز اتاق کشت سلول آزمایشگاه ژنیران، امکان اجرای تمامی تست های in-vitro در این سیستم امکان پذیر می باشد. همچنین با توجه به آزمایشگاه های حیوانات آزمایشگاهی و ژنتیک مولکولی، امکان استخراج سلول های بنیادی و سرطانی از حیوانات آزمایشگاهی و همچنین تست های مولکولی در سطح DNA و پروتئین امکان پذیر است. می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر از هریک بخش های مرتبط با کشت سلول، بر روی لینک های زیر کلیک کنید:
-
سایر خدمات کشت سلول ژنیران
-
خدمات ژنتیک مولکولی ژنیران
-
خدمات مهندسی ژنتیک و پروتئین ژنیران
-
خدمات اتاق حیوانات و ICC ژنیران
تجهیزات مرتبط با تکثیر و نگهداری طولانی مدت رده های سلول حیوانی
در رابطه با تکثیر و نگهداری طولانی مدت رده های سلول حیوانی بیشتر بدانیم…
سلول های جانوری و مخصوصاً سلول های پستانداران شرایط ویژهای برای رشد کردن نیاز دارند. طبیعتاً نگهداری طولانی مدت سلول ها داخل انکوباتور محدودیت هایی را داشته و قابل انجام نیست. باید توجه داشت که نگهداری سلول ها داخل انکوباتور نیاز به بررسی روزانه داشته و علاوه بر هزینه آن، در صورت فراموشی فقط یکبار تعویض محیط آن موجب از بین رفتن سلول ها می شود.
از طرفی با نگهداری طولانی مدت سلول ها روزانه تقسیمات متوالی در آن ها صورت پذیرفته و هر چند وقت یکبار برای نرسیدن به کانفلوئنسی 100 و جلوگیری از مرگ سلولی، هر چند وقت یکبار باید مقداری از سلول ها دور ریخته شوند تا فضای کافی رشد برای آن ها تأمین شود. همچنین تقسیم های متوالی و پی در پی با جهش همراه بوده و با گذشت زمان جهش های مختلف موجب ایجاد مسیر های تکوینی گنگ در سلول ها شده و آن ها را به سمت سلول هایی ناشناس سوق می دهد.
لذا پژوهشگران به جهت جلوگیری از بوجود آمدن چنین شرایط و اتفاقاتی، پس از اتمام کار تحقیقاتی، سلول های خود را به شکل فریز در آورده و آن ها را به شکل طولانی مدت نگهداری می کنند.
جهت فریز کردن، سلول ها باید به تعداد مشخصی رسیده و اصطلاحاً کانفلوئنسی مناسب (بالای 80 درصد) را کسب کنند. لذا آزمایشگاه ژنیران رده های سلولی مختلف بسته به تقاضای دانشجویان و پژوهشگران را کشت داده و پس از رسیدن به کانفلوئنسی مناسب، از آن فریز می گیرند. بسته به نوع سلول و تعداد آن محیط فریز (freezing medium) آماده شده و همراه با سلول ها در کرایوویال لود می شوند.
میزان DMSO ریخته شده در محیط فریز (freezing medium) می تواند از 5 درصد الی 10 درصد متغیر باشد. در صورت حساس بودن سلول ها درصد DMSO کمتر در نظر گرفته می شود. سپس سریعاً سلول ها به فریزر منفی 80 منتقل شده و پس از گذشت یک شبانه روز به تانک ازت انتقال داده شده و به شکل طولانی مدت درون ازت مایع (منفی 196 درجه سانتی گراد) نگهداری می شوند.